Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «На кожній четвертій газовій котельні області встановлено енергоефективні котли та обладнання»

31 жовтня 2013 - 13:40

Петро Гончарук: «На кожній четвертій газовій котельні області встановлено енергоефективні котли та обладнання»

Під час засідання двадцять дев’ятої сесії обласної ради заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук поінформував депутатів про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Як повідомив посадовець, роботи з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери, які передбачені планом, виконані в повному обсязі. У цілому по області комплексно підготовлено (з видачею паспортів готовності) 6873 житлових будинки,  574 школи, 502 дитсадки та 64 лікарні, а також 625 котелень (338 – комунальні, 287 – відомчі), 65 центральних теплових пунктів, 974 км теплових мереж.

- Готовність житлового фонду об’єктів соціальної сфери та теплопостачання підтверджена паспортами і актами готовності, підписаними Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Запорізькій області. Крім того, на котельнях області виконано заміну 31 котла на більш сучасні і енергоощадливі, замінено 27 км старих теплових мереж. На підприємствах теплопостачання створено резервний запас палива: вугілля - 10,3 тис. тонн, рідкого палива - 38 тонн, - зазначив Петро Гончарук.

По дорожньому господарству області виконаний капітальний ремонт 91,3 тис. кв. м комунальних доріг. На випадок несприятливих погодних умов підготовлено 286 одиниць спеціалізованої снігоприбиральної техніки, за договорами у сторонніх організацій додатково буде залучено 137 од. спецтехніки. Заготовлено 35,9 тис. тонн посипних матеріалів та протиожеледних сумішей. В області створено 311 аварійно-відновлювальних та ремонтних бригад, до складу яких входять 1828 людей та 138 диспетчерських служб, з яких 81 – цілодобова.

- Одним з найважливіших питань залишаються розрахунки підприємств теплоенергетики області за спожитий природний газ. Станом на 24 жовтня загальна заборгованість споживачів області за спожитий природний газ складає 561,4 млн. грн., з них 489, млн. грн. – перед НАК «Нафтогаз України», 71,7 млн. грн. – заборгованість минулих років перед ДК «Газ України», яка реструктуризована на 10 років, - повідомив Петро Гончарук.

В області активно впроваджується енергоефективне та енергозберігаюче обладнання на об’єктах теплопостачання. Так, з 399 котелень, які працюють на природному газі, на 97 встановлено енергоефективні котли та обладнання, а це ­– фактично, на кожній четвертій котельні. З них 14 – в Оріхівському районі, 28 – у м.Мелітополь, 44 – у м.Запоріжжя. Найбільша кількість котелень на альтернативному паливі знаходяться в Оріхівському (дев’ять), Василевському (шість), Веселівському та Якимівському (по п’ять) районах.

- На випадок різкого зниження температури передбачено функціонування 46 соціальних патрулів та розгортання 154 пунктів обігріву. На дорогах області працюватимуть 58 мобільних пунктів обігріву, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни