Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Михайлівські медики відзначили 125-річчя галузі в районі

29 листопада 2013 - 15:57

Медична галузь Михайлівського району сьогодні відзначає 125-річчя: у 1888 році тут було побудовано земську лікарню на десять ліжок з амбулаторією та аптекою. Від обласної влади привітала михайлівських медиків заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Світлана Бєляєва.

- Нині ми всі стаємо учасниками історичного процесу - реформування медичної галузі, запровадженого Президентом України Віктором Януковичем. Особливо важливо, щоб цей процес активно проходив на місцях, у районах. Сьогодні територіальне медичне об’єднання Михайлівського району – це сучасна медична установа, оснащена новітнім медичним обладнанням та телекомунікаційними засобами, забезпечена кваліфікованими кадрами. За 125 років цей заклад пережив різні часи, але тепер активно та динамічно розвивається, - зазначила Світлана Бєляєва.

За словами посадовця, перехід до сімейної медицини в Михайлівському районі розпочався давно: у 1999 тут стартував експеримент із запровадження сімейної медицини в сільському районі. Тоді було видано розпорядження голови ОДА про апробацію моделі сімейної медицини в Михайлівському районі. 1 грудня 1999 було відкрито першу в області амбулаторію сімейного лікаря, а в 2005 році завершено реорганізацію закладів охорони здоров’я району на засадах сімейної медицини, у результаті якої створено територіальне медичне об’єднання Михайлівського району.

- Досвід Михайлівського району довів доцільність упровадження сімейної медицини,  метою якої є наближення медичної допомоги до кожного мешканця району, зміцнення здоров’я громадян, підвищення якості медичних послуг, вирішення організаційно-фінансових питань, - зазначила Світлана Бєляєва.

Також посадовець зазначила, що обласна влада робить усе для підвищення якості медичного обслуговування населення. А для того, щоб лікарі мали змогу приїжджати до пацієнтів ще швидше та рятувати життя михайлівців, вручила головному лікарю ТМО Івану Гайдаржі сертифікат на автомобіль для надання екстреної невідкладної допомоги.

Керівники сільськогосподарських підприємств, які завжди підтримують медицину району, також вручили керівництву ТМО сертифікат на суму 25 тис. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області