Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

Про громадське обговорення соціально-економічних реформ у 2013 році

13 січня 2014 - 11:00

Протягом останнього часу в регіоні проведено значну роботу із створення нормативно-правового середовища для підвищення ефективності консультацій з громадськістю. Значну увагу приділено проведенню публічних громадських обговорень проектів нормативно-правових актів, що викликають суспільний інтерес. Зокрема, у липні та грудні 2013 року відбулось обговорення проекту «Порядку використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються у 2013-2017 роках для створення малих пекарень шляхом часткової компенсації вартості обладнання вітчизняного або іноземного виробництва, для подальшого використання у виробництві борошна, хліба та хлібобулочних виробів». Прийняття цього документу сприятиме розвитку малого підприємництва та демонополізації ринку хлібопродуктів у регіоні. З ініціативи громадської ради при Новомиколаївській райдержадміністрації розроблено проект районної програми сприяння розвитку громадянського суспільства, яка здобула одностайну підтримку депутатів райради. У Пологівському районі організовано громадську експертизу місцевих програм оздоровлення дітей та купівлі шкільних автобусів, ініційовано зміни автобусних маршрутів місцевого значення.

Поточного року в області організовано 1326 інформаційно-консультативних зустрічей з громадськістю за участю майже 65 тис. осіб, що на 11,5 % більше, ніж минулого року. Також підготовлено 176 публічних громадських обговорень, зокрема, громадські слухання із визначення пріоритетних напрямків роботи місцевих державних адміністрацій, засідання «круглих столів» з актуальних питань впровадження нових соціальних ініціатив Президента України, підвищення ефективності співпраці між владою та бізнесом, розвитку благодійності, збереження історичної пам’яті, взаємодії влади та національно-культурних товариств, обговорення законопроекту «Про внутрішню торгівлю» та проекту національного звіту про реалізацію міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», нових розцінок на послуги ветеринарної служби, забезпечення продовольчої безпеки регіону, визначення способів вдосконалення роботи митних, податкових органів, системи надання адміністративних послуг, забезпечення зваженого зовнішньекономічного вибору України тощо.

Особливу увагу було приділено обговоренню резонансних соціальних питань – можливості геологічного дослідження залізорудного родовища у Гуляйпільському районі, проекту концепції забудови району Павло-Кічкас у м.Запоріжжя, доцільності розміщення тваринницького комплексу у м.Василівка, реорганізації Кінсько-Роздорівської школи I ст. Пологівського району, Новоселівської ЗОШ Оріхівського району та Гюнівської ЗОШ Приморського району, реформування Дніпрорудненської міської лікарні та розробки родовища марганцевих руд у Василівському району, скасування дозволу на здійснення атмосферних викидів заводу по переробці пластмаси у с. Біленьке Запорізького району тощо. У Токмацькому районі проведено сходи жителів з метою роз’яснення цілей та завдань медичної реформи. Громадською радою при Вільнянській РДА ініційовано засідання «круглого столу» щодо спрощення нормативного регулювання підприємницької діяльності та оптимізації дорожнього руху в м. Вільнянськ, у м. Енергодар з ініціативи представників громадськості обговорено хід виконання програми розвитку освіти міста на 2009 – 2015 роки, у Розівському районі - проаналізовано основні результати виконання місцевої програми протидії зростанню злочинності тощо.

Також у регіоні ведеться активна робота із роз’яснення сутності та основних напрямків соціально-економічної політики Президента України та Кабінету Міністрів України, нових соціальних ініціативи глави держави, яку організовано відповідно до тижневих тематичних планів. З початку року проведено 768 інформаційних заходів, у яких взяли участь понад 82 тис. осіб. Розміщено 812 матеріалів у друкованих та електронних ЗМІ. Розроблено ефективний механізм медіа-планування (щотижня – по два заходи для міст обласного значення та районів, три заходи – для м. Запоріжжя). Організовано 12 єдиних днів інформування населення до 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи, відзначення Дня Європи в України, ухвалення Декларації про Державний суверенітет України, із обговорення Послань Президента України до Українського народу, розвитку громадянського суспільства та до Міжнародного дня прав людини, у яких взяло участь понад 3 тис. трудових колективів та понад 200 тис. осіб. Планування роз’яснювальної роботи відбувається за постійної участі представників громадськості, ветеранських, «афганських» та молодіжних організацій і буде продовжено у 2014 році.

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»