Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запоріжжя має стати центром примирення всієї України»

31 січня 2014 - 15:53

Олександр Пеклушенко: «Запоріжжя має стати центром примирення всієї України»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у зібранні депутатів обласної ради та громадських організацій регіону, яке відбулося перед засіданням тридцять першої (позачергової) сесії Запорізької обласної ради шостого скликання. Зібрання було присвячене обговоренню політичної ситуації, яка склалася в Україні та, зокрема, в Запорізькій області.

- Я не одну ніч обдумував події в Україні та Запоріжжі, і в моїй позиції, яку я озвучив учасникам мітингу під облдержадміністрацією 26 січня, було глибоке знання Президента України Віктора Януковича, складу нашої партії, нашого депутатського корпусу, знання більшості запоріжців. У кожному моєму слові була підтримка цих людей, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника регіону, те, що зараз відбувається в державі, має глибоке коріння, початок якого знаходиться за межами України.

- Події 26 січня мали стати переломним моментом, організатори всіх цих акцій та протестів планували, що вони зможуть захопити південно-східну частину України з центром у Запоріжжі, далі їм необхідно було би захопити лише три потужних регіони. Тоді можна було б поставити крапку на розвитку країни. Було дійсно складно та важко, адже протистояння було дуже серйозним: на кожних 50 мітингувальників у нас був лише один правоохоронець, але цього виявилося достатньо, щоб навести порядок, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону підкреслив, що влада та правоохоронні органи зробили все для того, щоб не постраждав жоден громадянин, і результат цих дій – запобігання сотням сутичок між опонентами.

- Ми повинні знайти компроміс та налагодити мир у нашій країні, Запоріжжя має стати центром примирення всієї України. Необхідно запропонувати парламентарям провести зібрання в нашому обласному центрі під гаслом «За стабільність та правопорядок в Україні», яке стане відправною точкою у примиренні всіх сторін, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

За підсумками зібрання депутати обласної ради прийняли звернення до жителів Запорізької області. У ньому народні обранці підтримали ініціативу Олександра Пеклушенка щодо проведення в Запоріжжі загальних зборів народних депутатів України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок