Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вживає заходів для утримання цін на хлібобулочні вироби

27 лютого 2014 - 16:11

У зв’язку з нестабільною економічною ситуацією – коливанням курсу долара та зростанням цін на паливно-мастильні матеріали - перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з виробниками хлібобулочної продукції та обговорив поточну цінову ситуацію, стан запасів зерна та борошна.

Як повідомив посадовець, ці питання стали основними під час проведення співбесід з керівниками територій, яке відбулося вчора.

- Ціни на хліб в області залишаються стабільними. Разом з тим, ми не можемо ігнорувати ті негативні тенденції, які мають місце,  тому наше завдання – визначити перспективи втримання ціни на ці стратегічні продукти, - зазначив, відкриваючи нараду, Віктор Ємельяненко.

Директор ТОВ «УК «Агросервіс» Богдан Свинцицький підтвердив це занепокоєння: «Суттєво зросли в ціні паливно-мастильні матеріали, а також олійно-жирова продукція, а це не може не позначитись на собівартості хліба».

За його словами, хлібовиробники розглядають можливість підвищення ціни на п’ять копійок. Одним з можливих варіантів, який дозволить знизити собівартість хлібо-булочних виробів, – відкриття тимчасових кіосків, де виробники хліба реалізовуватимуть свою продукцію без посередників, а відповідно і без цінових надбавок. Цей варіант Віктор Ємельяненко пообіцяв обговорити із Запорізьким міським головою Олександром Сіном. До понеділка  ТОВ «УК «Агросервіс» має підготувати перелік пропозицій щодо місць розташування таких кіосків.

Щодо забезпеченості борошном та зерном директор регіонального відділення Аграрного Фонду України Юрій Гречко повідомив, що запасів вистачить, щоб утримати цінову ситуацію під контролем. Так, залишки державного інтервенційного фонду складають понад 7,8 тонни зерна, цього вистачить на два місяці роботи запорізьких хлібовиробників. Крім того, понад 61,4 тис. тонни зерна зберігається в місцевих елеваторах. У разі необхідності є можливість звернутися до Міністерства аграрної політики України з проханням збільшити ліміти зерна для регіональних підприємств.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок