Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Металургія – фундаментальна галузь промисловості не тільки Запорізької області, а й усієї України»

18 липня 2014 - 10:52

Валерій Баранов: «Металургія –  фундаментальна галузь промисловості не тільки Запорізької області, а й усієї України»

Кожного року в третю неділю липня в Україні відзначається День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Враховуючи, що Запорізька область – промисловий регіон, це свято відзначає майже кожна запорізька родина. З цієї нагоди в області відбувається ціла низка урочистих заходів з привітанням металургів.

Учора, 17 липня, відбулися урочистості в ПК «Дніпроспецсталь», у яких взяв участь голова облдержадміністрації Валерій Баранов. Вітаючи металургів, очільник регіону наголосив, що металургія – це фундаментальна галузь промисловості не тільки Запорізької області, а й усієї України.

- Багато в чому саме завдяки металургійним підприємствам Запорізький край уже багато років має славу індустріального серця України. Діяльність металургійного комплексу області значно впливає на показники цієї галузі й по Україні в цілому. Адже в нас виробляється понад 10% чавуну, приблизно 30% сталі, 36% феросплавів та понад 20% готового прокату. Металургія – це не тільки економікоформуюча та бюджетонаповнююча, а й містоутворююча галузь, і все це – завдяки нашим славним металургам, - зазначив Валерій Баранов.

Посадовець наголосив, що сьогодні перед галуззю стоять дуже складні завдання: підвищення конкурентоспроможності продукції, проведення модернізації виробництва,  гармонізація цих процесів з вирішенням екологічних питань.

Керівник області нагородив кращих металургів запорізьких промислових підприємств за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток промисловості Запорізького регіону.

 

Довідкова інформація:

Металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів (крім машин і устатковання) є найбільш потужним видом промислової діяльності області. В цій сфері задіяна п’ята частина всіх працюючих у промисловості. За підсумками п’яти місяців поточного року обсяг реалізованої промислової продукції  галузі склав 12 млрд. грн. або 35,3% її загального обсягу в промисловості.

На підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім виробництва машин і устатковання (без урахування підприємств з кількістю працюючих менше десяти осіб) у січні–травні 2014 р. було зайнято 29,9 тис. осіб, кожний четвертий працівник – жінка.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за п’ять місяців поточного року становила 5497 грн., що на 29% більше рівня по промисловості області та на 18,7% – ніж за відповідний період попереднього року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів