Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі медики готові цілодобово надавати допомогу переселенцям зі Сходу та Півдня України

22 липня 2014 - 13:22

Запорізькі медики готові цілодобово надавати допомогу переселенцям зі Сходу та Півдня України

Запорізька область продовжує приймати тимчасових переселенців зі Сходу та Півдня України. Так, за останню добу до регіону прибули 267 переміщених осіб. Загалом в області розміщено 5313 громадян, у тому числі 2346 дітей, а також 195 інвалідів та осіб похилого віку.

Як зазначають у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, всі, хто був змушений покинути свої домівки в зонах військових дій, забезпечені необхідною кваліфікованою медичною допомогою. Лікувально-профілактичні заклади області, в яких налагоджено цілодобове чергування, продовжують працювати в особливому режимі готовності до масових звернень громадян.

- Допомогу надаємо абсолютно кожному, по всій області. Ті пацієнти, які потребують призначення дорогих медичних препаратів для системного лікування, також не залишаються поза увагою.  Інсулінозалежні, пацієнти, яким потрібен гемодіаліз, та інші – всі отримують необхідні ліки за рахунок централізованих поставок, - зазначила директор Департаменту Наталія Мотовиця.

Станом на ранок 22 липня за наданням медичної допомоги звернулися 17 осіб, переселених із Автономної Республіки Крим (семеро дорослих та 10 дітей). Дев’ятеро з них пройшли медичний огляд у лікувально-профілактичних закладах, двоє отримали амбулаторну допомогу, ще двоє – стаціонарну, на облік взято двох дорослих та шестеро дітей.

Загалом за останній місяць необхідну медичну допомогу отримали 1363 переселенці (з них 735 – діти), які прибули на територію області з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Госпіталізовано 220 дорослих та 180 дітей, 84 особи взято на облік, народилося восьмеро дітей. Проведено понад 190 медичних оглядів та флюорографічних обстежень.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області