Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мешканці квартир та приватних будинків можуть самостійно зберегти до 50% тепла – Валерій Баранов

28 липня 2014 - 16:23

Мешканці квартир та приватних будинків можуть самостійно  зберегти до 50% тепла – Валерій Баранов

Запоріжці мають розпочати самостійну роботу з утеплення своїх квартир та будинків, щоб не мерзнути взимку. Адже через стіни та вікна втрачається до 50% тепла. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Валерій Баранов під час брифінгу.

- Цього тижня території області звітуватимуть про  плани щодо скорочення споживання природного газу на 30% в опалювальний період. Ми ж, у свою чергу, запропонуємо їм інвесторів, які готові вкладати кошти у перехід на альтернативні джерела енергії. Також днями мій заспутник Петро Гончарук їде до Києва, де це питання обговорюватиметься на всеукраїнському рівні, - зазначив Валерій Баранов.

За словами очільника регіону, обласна влада має підготувати програму, розрахувати фінансування, здійснити реконструкцію котелень тощо. Але враховуючи ситуацію в країні, й у зв’язку з цим -  практично повну відсутність коштів, усе залежить від ентузіазму, від досвіду та енергії людей.

- Жителям приватного сектору також потрібно готуватися до зими самостійно. Утепляти будинки, знаходити альтернативне джерело обігріву. Ми самі себе повинні обігріти, а якщо не обігріти – зберегти отримане тепло. Те саме стосується й мешканців багатоквартирних будинків: треба замінювати вікна, утеплювати стіни. Таким чином можна буде зберегти до 50% тепла, - зазначив керівник області.

Підвищення тарифів на будь-які послуги має бути економічно обґрунтованим, повинно обговорюватися та узгоджуватися з громадськістю, а також має надаватися відповідна соціальна допомога найуразливішим верствам населення, щоб у них не виникало додаткових моральних і матеріальних труднощів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області