Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі регулюватимуть цінову політику сільськогосподарських ярмарків

8 вересня 2014 - 10:21

Таке рішення ухвалили керівники обласної та міської влади під час спільної наради, яка відбулася на центральному сільськогосподарського ярмарку біля цирку в Запоріжжі. Сюди щотижня привозять свою продукцію підприємства Запоріжжя та сільгоспвиробники з районів області.

Цієї суботи близько 70% торговельних місць на ярмарку займали сільгосппідприємства Оріховського, Мелітопольського, Запорізького, Вільнянського, Михайлівського, Якимівського районів. Аграрії привезли для запоріжців плодово-овочеву та м’ясомолочну продукцію, яйця, мед, рослинну олію, борошно, крупи тощо.

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олег Ніколенко та Запорізький міський голова Олександр Сін поспілкувалися з представниками сільгосппідприємств та відвідувачами ярмарку. Запоріжці дали позитивний відгук щодо асортименту сільгосппродукції, але при цьому висловили зауваження, що ціни на окремі групи товарів вищі ринкових, що суперечить ідеї соціальних ярмарків. Посадовці проаналізували ціни на всі види продукції та вирішили, що цінову політику сільськогосподарських ярмарків необхідно регулювати. Одним з методів економічного регулювання цін Запорізький міський голова вважає участь у ярмарках великих сільгосппідприємств області.

- Ми переконались, що на ярмарку ціни за основними товарними позиціями не відрізняються від ринкових та навіть вищі. Це неприпустимо, тому на соціальних ярмарках ціни мають бути узгоджені з міською владою. Ми маємо право вимагати дотримання цієї умови від тих, хто реалізує тут продукцію. Територія обслуговується містом та не стягується плата за місце. Я звернувся до керівництва облдержадміністрації з проханням допомогти нам економічно втримати соціальні ціни на сільгосппродукцію. Для цього необхідно запрошувати до участі в запорізьких ярмарках крупних товаровиробників, - сказав Олександр Сін.

Олег Ніколенко вважає цю пропозицію обґрунтованою та має намір обговорити її з керівниками  потужних сільгосппідприємств області.

-  Аграріям необхідні ринки збуту, а жителям обласного центру – продукція за доступними цінами. Є труднощі. Ріст цін на паливо – це істотна частина витрат фермерів. Наприклад, раніше ціна на цибулю сягала 10 гривень за кілограм, а зараз на ярмарку він коштує 2 гривні. Питання: що заробив фермер? З урахуванням ціни на пальне - нічого. Але, тим не менш, зараз сезон реалізації плодоовочевої продукції. Ми провели в області вже більше 70 заходів з реалізації сільгосппродукції. Є попит, є продукція, залишилось відпрацювати цінову політику для соціальних ярмарків. Переконуватимемо аграріїв, щоб вони приїздили до обласного центру та продавали свою продукцію на централізованих майданчиках. Міська влада Запоріжжя вже підготувала такі майданчики в Шевченківському, Хортицькому, Комунарському та Орджонікідзевському районах. Далі необхідна інформація про точний час роботи та місце розташування соціальних ярмарків, щоб запоріжці знали, де вони можуть купити сільгосппродукцію від виробника за доступними цінами, - зазначив Олег Ніколенко.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області