Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області вже понад 24 тисячі переселенців

8 вересня 2014 - 10:47

У Запорізькій області вже понад  24 тисячі переселенців

Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

За словами начальника штабу Миколи Голованя, за останню добу до регіону прибули 27 переміщених осіб. Наразі в області розміщено 24 044 громадян із зони проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей) та 475 - з Автономної Республіки Крим.

Загалом розселено 2682 чоловіка, 8977 жінок, 8935 дітей, 3450 інвалідів та людей похилого віку.

В державну міграційну службу України в Запорізькій області звернулися 1874 особи, з яких за місцем постійного проживання зареєструвалися 144, місцем тимчасового перебування - 145, оформили паспорт громадянина України - 427 осіб та паспорт громадянина України для виїзду за кордон - 203 людини.

Крім того, із 2575 зареєстрованих чоловіків військкоматами було відібрано для зарахування на військовий облік 462 особи, які перебувають наразі в запасі Збройних Сил України. На тимчасовий військовий облік взято 28 чоловіків із числа переміщених осіб, в установленому порядку зареєстрованих. Призвані на військову службу в Збройні Сили України троє військовозобов'язаних. Як пояснили в штабі, причинами такої малої кількості відбору є відсутність документів, за допомогою яких можна ідентифікувати людину.

До органів соцзахисту населення з питань виплати соціальної допомоги звернулися 1160 осіб, з яких 369  призначено різні види соціальної допомоги, 19 осіб її вже отримали.

Запорізьким обласним товариством Червоного Хреста зібрано та передано продуктів харчування, засобів гігієни та одягу на суму 163 тис. 700 грн. Допомогу отримали 3245 переселенців.

За сприяння Головного управління МНС України в Запорізькій області та Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації аграрії 10 разів сформували та відправили гуманітарну допомогу в міста Слов'янськ, Маріуполь, Попасне та Святогірськ. Усього було відправлено 61 тонну продуктів харчування.

Як зазначив начальник штабу Микола Головань, громадяни, які кілька місяців проживали в Запорізькому регіоні, систематично повертаються додому. Тільки за офіційними підрахунками до Донецької області вже повернулося 1144 людини.

Нагадаємо, регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО  функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований на вул.Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувавши на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб.

З питань працевлаштування вимушені переселенці можуть звертатися за тел. (0612)34-00-07, за юридичною допомогою – за тел. (061)239-01-55.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів