Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До розв’язання проблем мелітопольського заводу «Гідромаш» долучилася обласна влада

19 вересня 2014 - 09:27

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з розгляду проблемних питань ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш». Серед учасників заходу – керівництво заводу, представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, обласної ради професійних спілок, профспілкового комітету та трудового комітету ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш».

Як зазначив заступник голови ОДА Петро Гончарук, ініціатором наради виступив керівник заводу у зв’язку з погіршенням фінансово-економічної діяльності підприємства.

Директор ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» Олександр Шабанов поінформував про поточну ситуацію на підприємстві. Зокрема, він повідомив, що обсяги замовлень продукції суттєво зменшились у зв’язку з втратою ринків збуту Російської Федерації, а також відзначив, що є факти недобросовісної конкуренції з боку ВАТ «Техкомплект» (м. Київ). Така ситуація негативно позначилась на фінансово-економічному стані підприємства. За підсумками І півріччя 2014 року обсяг виробництва продукції склав 9,9 млн. грн., що на 57 % менше, ніж за аналогічний період минулого року, обсяг реалізації продукції - 10,6 млн. грн., що майже на 55 % менше, ніж за шість місяців торік. Наразі на заводі працює 341 особа. Рівень середньої заробітної плати - 1540 грн. Існує дебіторська (11,3 млн. грн..) та кредиторська (1,4 млн. грн..) заборгованість. Незважаючи на проблеми, заробітна плата працівникам виплачується вчасно. Крім того, керівництво підприємства продовжує інвестувати у виробництво власні кошти, протягом першого півріччя 2014 року ця сума склала майже 133 тис. грн.

За підсумками обговорення порушених  питань прийнято ряд організаційних рішень. Зокрема, Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Петро Гончарук доручив підготувати проект листа облдержадміністрації до Міністерства промислової політики України щодо вжиття заходів з покращення показників діяльності ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш». Крім того, буде підготовлено звернення до підприємств - потенційних споживачів продукції  «Гідромашу» з пропозиціями розглянути питання участі підприємства у тендерних закупівлях. Для цього керівництво ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» має підготувати перелік потенційних споживачів своєї продукції.

У той же час, за умови надання ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» необхідної інформації, Запорізьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевірить наявність фактів недобросовісної конкуренції з боку ВАТ «Техкомплект».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області