Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Третя фаза Проекту ЄС/ПРООН стартувала з підписання Угоди про партнерство

2 жовтня 2014 - 10:34

В облдержадміністрації відбулося відкриття третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІI», яка розрахована на 2014-2018 роки. Подія ознаменувалася  підписанням тристоронньої партнерської угоди між представниками обласної державної адміністрації, обласної ради та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Свої підписи під документом поставили голова координаційної ради з питань реалізації Проекту Петро Гончарук,  голова Запорізької облради Віктор Межейко та представник Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олена Рудич.

Угода про партнерство, як відзначив Петро Гончарук, у правовому полі закріплює зобов’язання кожної зі сторін надавати необхідну допомогу в питанні розвитку громад. Серед обов’язків облдержадміністрації – сприяння розвитку самоврядних організацій громад у сільських населених пунктах та асоціацій співвласників багатоквартирних будинків у малих містах, визначення пріоритетів регіонального розвитку, надання необхідних приміщень для забезпечення оперативних потреб Проекту, сприяння організації форумів місцевого розвитку в пілотних районах для планування, реалізації та моніторингу проектів громад тощо.

Діяльність Проекту буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад як енергоефективність, охорона здоров’я та навколишнього середовища, водопостачання,  розвиток малого аграрного бізнесу.

Третя фаза Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІI» упроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23,8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800 тис. євро).

 

 

Довідково:

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» активно діє по всій території України з 2008 року. На сьогодні 2,6 млн. людей у понад 2 тис. сіл покращили своє життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення дитячих садків та шкіл (664), медичних пунктів (118), доступу до якісної питної води, охорони довкілля, встановлення енергозберігаючого вуличного освітлення тощо. За шість років було впроваджено понад 2 тис. місцевих ініціатив, більше  20 тис. членів громад та 6 тис. місцевих та обласних чиновників пройшли тренінги з фінансового управління та управління проектом.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області