Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Готуючись до зими, область заощадила 7 млн. кубометрів газу

2 жовтня 2014 - 15:34

Під керівництвом Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана відбулася  всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Запорізьку область представляв директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов.

Урядовець нагадав про головне завдання, яке мали виконати всі території до початку жовтня.

- Ми з вами домовлялися, що до 1 жовтня вся Україна має бути технічно готова до опалювального сезону. Хочу, щоб ви зрозуміли: країну до зими потрібно готувати не в міністерстві та міністерських кріслах, а на місцях. Іншого виходу немає. Навіть у надскладних умовах потрібно докласти максимум зусиль, щоб належним чином підготувати Україну до осінньо-зимового періоду, - звернувся до представників регіонів Володимир Гройсман.

Майже всі території прозвітували про стовідсоткову технічну готовність до зими. Серед регіонів, що відстають – Донецька та Луганська області, де в повному обсязі підготуватися до опалювального сезону не вдається через бойові дії.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов, у свою чергу, також повідомив про повну готовність області зустріти морози.

- Всі заходи з підготовки до опалювального періоду в області вже виконані. Позитивним моментом також є те, що розрахунки за природний газ значно покращилися, однак борг підприємств теплопостачання, що накопичився протягом 2012-2013 років, ще залишається. За серпень-вересень нам вдалося зекономити 7 млн. кубометрів газу. Хотілося б дізнатися, як ми можемо розподілити ці запаси? - звернувся до Віце-прем’єр-міністра посадовець.

Володимир Гройсман запевнив, що це питання на міністерському рівні буде вирішено найближчим чином та в черговий раз, звертаючись до територій, наголосив на необхідності споживання газу чітко в межах чинних лімітів.

- Газу обмаль. Наразі нам не вистачає 5 млрд кубометрів, щоб мати можливість обігріти приміщення навіть на мінімальному рівні. Тому ми шукаємо варіанти і без тепла Україну не залишимо. Разом з вами ми повинні адекватно реагувати на події та працювати в будь-яких умовах. Але наскільки ситуація буде критичною,  значною мірою залежить, насамперед, від вас. Тому прошу з відповідальністю та серйозністю поставитися до питання економії блакитного палива, - наголосив високопосадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області