Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центри адміністративних послуг в області готуються до розширення функцій

2 жовтня 2014 - 16:43

Перший заступник голови  обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів селекторну нараду з питань організації роботи центрів надання адміністративних послуг.

З першого жовтня перелік адмінстративних послуг, який надають дозвільні центри в країні,  розширений послугами реєстраційної та міграційної служб. Тож у ході наради представник обласної виконавчої влади заслухав доповіді керівників міст та районів щодо готовності місцевих центрів надання адміністративних послуг до розширення обов’язків.

 Як з’ясувалося у ході наради, на більшості територій центри вже частково готові надавати послуги реєстраційної та міграційної служб. Крім того, визначено перехідний період, коли ці послуги можна буде отримати і в ЦНАП, і безпосередньо в профільних службах. Приміром, у Токмаку ЦНАП розташований в одному будинку з реєстраційною та міграційною службами, що значно спрощує взаємодію. В Мелітополі центр з надання адміністративних послуг переїхав до нового, більшого приміщення, наразі налагоджує систему роботи.

Разом з тим, у цей перехідний період на місцях виникає ряд робочих питань. Зокрема, представники територій звертались з проблемою дефіциту кадрів, відсутністю матеріально-технічної бази для виконання нових повноважень.

Щодо наявності спеціалістів директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Елла Слепян повідомила, що вже направлено звернення до центральних органів влади з проханням дозволити розширення кількості працівників райдержадміністрацій для того, щоб можна було збільшити кількість державних реєстраторів у ЦНАП. Разом з тим, вона зауважила, що невідомо, коли на це прохання відреагують. Тож наразі треба намагатись налагодити процес власними зусиллями.

Представники регіональної  міграційної та реєстраційної служб ґрунтовно відповіли на запитання, які виникли в процесі налагодження роботи на територіях. Разом з тим, перший заступник голови ОДА Григорій Самардак доручив підготувати всі проблемні питання до служб з територій та направити  Департаменту економічного розвитку та торгівлі. Після опрацювання цих питань будуть підготовлені роз’яснення.

- Кожен керівник міста та району має дуже уважно поставитись до налагодження цієї роботи. Важливо особисто розібратися в ситуації, визначити реальні причини, які перешкоджають ефективній роботі. Ідея системи, яка впроваджується, – конструктивна, але її реалізація наразі залишає бажати кращого. Тож маємо докласти всіх зусиль, щоб налагодити цей процес, - наголосив Григорій Самардак.

 

Довідково: відповідно до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Про деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» перелік послуг, які надають центри, повинен бути розширений. Так, з першого жовтня поточного року має додатися ще 26 адміністративних послуг, у тому числі 19 - реєстраційної служби Головного управління юстиції в області та 7 послуг - регіонального управління Державної міграційної служби України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни