Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для підйому тваринництва посилюється підтримка особистих селянських господарств

3 жовтня 2014 - 10:38

Для підйому тваринництва посилюється підтримка особистих селянських господарств

У галузі тваринництва станом на 01.09.2014 року всіма категоріями господарств області реалізовано на забій у живій вазі 56,3 тис. тонн м'яса худоби і птиці, вироблено 192,2 тис. тонн молока та 481,8 млн. штук яєць. У порівнянні з відповідним періодом 2013 року виробництво м'яса збільшилося на 2,8 тис. тонн (+ 5,2 %), виробництво молока - на 1,4 тис. тонн (+ 0,7 %). Водночас виробництво яєць зменшилось у порівнянні з відповідним періодом минулого року  на 15,4 млн. штук (- 3,1 %).

Чисельність поголів’я великої рогатої худоби зменшилася на 1,8 тис. голів (- 1,3 %), у тому числі корів - на 0,9 тис. голів  (- 1,5 %), поголів’я свиней  - на 3,8 тис. голів (- 1,1 %). Натомість поголів'я овець збільшилось на 3 тис. голів (+ 4,2 %), поголів'я птиці - на 338,3 тис. голів (+ 5,4 %).

Найбільший спад поголів'я корів допустили господарства Мелітопольського, Бердянського, Михайлівського та Чернігівського районів.

Найбільше скорочення поголів'я свиней відбулося в господарствах Кам'янсько-Дніпровського, Приазовського та Оріхівського районів.

У зв’язку з цим підписано розпорядження голови облдержадміністрації, яким передбачено заходи для стабілізації та нарощування поголів'я сільськогосподарських тварин і птиці, збільшення обсягів виробництва молока, м'яса і яєць:

Головам районних державних адміністрацій доручено взяти під особистий контроль це питання. А саме, сприяти забезпеченню кормами худоби та птиці для особистих підсобних господарств населення; організувати роботу з підготовки тваринницьких приміщень як до зимового, так і до літнього табірного утримання худоби і птиці; забезпечити належний контроль за охороною та умовами праці робітників тваринницької галузі тощо.

Головному управлінню ветеринарної медицини в Запорізькій області запропоновано посилити контроль за своєчасним проведенням протиепізоотичних заходів, ветеринарно-санітарних робіт.

Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації доручено активізувати співпрацю з ВАТ "Запорізьке облплемпідприємство", ПрАТ "Бердянське племоб’єднання", ПрАТ „Молочанське міжрайплемпідприємство", ПрАТ "Мелітопольське міжрайплемпідприємство" у питаннях обстеження пунктів штучного осіменіння, надання сервісних послуг з питань селекції та відтворення сільськогосподарських тварин господарствам, а особливу увагу приділити особистим селянським господарствам у віддалених селах області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів