Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області знайшли домівку вже 30 тисяч тимчасових переселенців зі Сходу України

3 жовтня 2014 - 11:11

В області  знайшли домівку вже 30 тисяч тимчасових переселенців зі Сходу України

Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ДСНС України в Запорізькій області. За останню добу до регіону прибули 245 тимчасово переміщених осіб.

У зв’язку зі зміною погодних умов та наближенням опалювального сезону наразі триває активна робота по переселенню 1394 приїжджих громадян у придатні для проживання взимку приміщення. На сьогодні до нових домівок уже переїхали 1190 переселенців. До 15 жовтня, як запевнив начальник штабу Микола Головань, будуть розселені ще 204 особи.

Як зазначають у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, всі, хто був змушений покинути свої домівки в зоні військових дій, забезпечені необхідною кваліфікованою медичною допомогою, особливо в умовах прийдешнього похолодання. Пацієнти, які потребують призначення дорогих медичних препаратів для системного лікування - інсулінозалежні, хворим, яким потрібен гемодіаліз та інші - всі отримують необхідну медичну допомогу.

Крім того, поза увагою не залишаються й пацієнти-гіпертоніки. Ті люди, які переселилися із тимчасово окупованих територій в інші регіони України, мають право звернутися для отримання рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів або продовження їх дії до будь-якого лікувального закладу за місцем свого тимчасового проживання.

Станом на ранок 3 жовтня за наданням медичної допомоги до лікарень області звернулися 28 осіб, переселених із Автономної Республіки Крим (16 дорослих та 12 дітей). Дев’ятеро з них пройшли медичний огляд у лікувально-профілактичних закладах, четверо отримали амбулаторну допомогу, ще четверо – стаціонарну, на облік взято четверо дорослих та шестеро дітей, дві жінки по вагітності.

Загалом за весь час кваліфіковану медичну допомогу отримали 8946 переселенців (з них  4749 – діти), які прибули до регіону з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Госпіталізовано  1147 дорослих та 698 дітей, 408 осіб взято на облік, народилося 68 дітей. Проведено понад 3100  медичних оглядів та флюорографічних обстежень.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки