Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформа ЖКГ розгорнулася на всіх територіях області

3 жовтня 2014 - 13:48

В облдержадміністрації відбулася нарада з питань виконання Плану реформування житлово-комунального господарства Запорізької області на 2014-2015 роки, яку провів перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

Про хід виконання та результати впровадження Плану в регіоні учасників поінфорував директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов.

Посадовець зазначив, що на сьогодні з урахуванням пропозицій територій підготовлено та надано до Мінрегіону України узагальнені пропозиції щодо змін чинного законодавства в сфері житлово-комунального господарства; розроблено та направлено територіям методичні рекомендації щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та визначення виконавців житлово-комунальних послуг, щодо проведення конкурсу з визначення багатоквартирних житлових будинків для проведення  капітального ремонту, підготовлено медіа-план інформаційних матеріалів у  ЗМІ, які ілюструють переваги створення ефективного власника житла.

- Протягом серпня-вересня поточного року з метою надання консультативно-методичної допомоги організовано та проведено 12 семінарів з питань створення та функціонування ОСББ як для представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад,  так і для ініціативних груп, зацікавлених мешканців та потенційних голів ОСББ. До кінця жовтня поточного року планується провести ще кілька навчальних семінарів для представників органів самоорганізації населення, ініціативних груп та небайдужих власників багатоквартирних будинків, - повідомив Максим Шахов.

У ході наради  представники територій прозвітували про стан виконання Плану реформування ЖКГ  безпосередньо на місцях. Основні питання, що були порушені: приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, проведення інвентаризації водопровідно-каналізаційних, теплових мереж та вирішення питання їх балансової приналежності, розміщення матеріалів щодо переваг створення ОСББ у засобах масової інформації, проведення зустрічей з мешканцями багатоквартирних будинків з метою роз’яснення переваг створення ОСББ  та визначення потенційних голів ОСББ тощо.

За результатами доповідей було відзначено позитивну роботу Запорізької та Бердянської міських рад із проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо переваг створення ОСББ.

По завершенню наради присутній на заході голова Ради оборони області Валерій Баранов, звертаючись до керівників територій, окремо наголосив на необхідності укріплення оборони, налагодження роботи блок-постів в умовах відчутного похолодання, зокрема організації обігріву особового складу оборонних пунктів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни