Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний центр надання адміністративних послуг готується відкрити філії

7 жовтня 2014 - 10:00

Обласний центр надання адміністративних послуг готується відкрити філії

З першого жовтня відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Про деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» перелік адміністративних послуг, які надають центри, повинен бути розширений послугами реєстраційної та міграційної служб.

Але, за повідомленням Департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації, наразі це зробити неможливо через низку проблем

Кількість адміністративних послуг, які надаються через центри, збільшується на 26 видів, у тому числі 19 – реєстраційної служби Головного управління юстиції в області та 7 послуг – регіонального управління Державної міграційної служби України

При цьому на законодавчому рівні не прописані механізми та процедура взаємодії між центрами та структурами реєстраційної та міграційної служб. Не вирішено питання створення баз даних та їх передачі центрам. Не прописано порядок зберігання паспортів громадянина України, не отриманих громадянами більше одного року та порядок їх видачі через центри. Крім того, не визначена процедура надання адміністративних послуг для вимушених переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим (тимчасової реєстрації, видачі паспортів тощо).

Також не прийнято зміни до законодавства у сферах державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців, реєстрації громадських об’єднань, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно в частині надання можливості виконання повноважень державного реєстратора посадовим особам органів місцевого самоврядування, іншим особам, які відповідають кваліфікаційним вимогам, встановленим для державного реєстратора, що унеможливлює прийняття та видачу документів адміністраторами центрів.

У цей перехідний період на місцях виникає ряд робочих питань, пов’язаних з дефіцитом кадрів, відсутністю матеріально-технічної бази для виконання нових повноважень.

Найбільше проблемних питань при організації виконання розпорядження виникло в Запорізькому центрі надання адміністративних послуг, який фактично має статус обласного, оскільки його клієнти – фізичні та юридичні особи з усіх міст і районів області. Щодня його відвідує від 50 до 250 суб'єктів господарської діяльності.

Для якісної та оперативної роботи при розширенні кількості послуг необхідно суттєво збільшити кількість адміністраторів, а відповідно постає питання розширення приміщення.

Тому наразі  опрацьовується питання створення та відкриття філій центру надання адміністративних послуг у кожному районі Запоріжжя. Але на це потрібен певний час. Тому облдержадміністрацією підготовлено та направлено до центральних органів влади пропозиції щодо поетапного впровадження надання адміністративних послуг у сферах міграції і реєстрації, в міру готовності центрів. Також запропоновано розробити і затвердити державні і місцеві програми щодо підготовки центрів до надання адміністративних послуг у сфері міграції та реєстрації, якими передбачити, зокрема, фінансування  та їх матеріально-технічне забезпечення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»