Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системи оповіщення області та найпростіші укриття для населення готові до використання у разі надзвичайної ситуації

16 жовтня 2014 - 15:45

Системи оповіщення області та найпростіші укриття для населення  готові до використання у разі надзвичайної ситуації

Підбито підсумки спеціальних навчань  щодо  цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій воєнного характеру та терористичних актів, які проводились Департаментом з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації в усіх містах та районах регіону.

У рамках навчань була проведена комплексна технічна перевірка роботи обласної та заводських систем оповіщення, опрацьовано заходи щодо передачі сигналів оповіщення по загальнообласних телеканалах, проведено тренування з укриття працівників підприємств, установ та організацій тощо.

За підсумками навчань  по забезпеченості та готовності електросирен  виділяється м. Енергодар, де під час перевірки спрацювали всі 100% електросирен. У Запоріжжі  високий рівень готовності мають системи оповіщення  підприємств "Мотор Січ", НВП "Іскра", «АвтоЗАЗ», Запорізький національний технічний університет. Успішно виконали поставлені завдання і Запорізький, Бердянський, Приазовський райони та м. Токмак.

З 8 по 15 жовтня проводилася вибіркова перевірка готовності  найпростіших укриттів. Спеціалісти Департаменту з питань цивільного захисту населення  ОДА виявили, що 6 % перевірених приміщень не повністю готові до використання. Основні недоліки – відсутність освітлення та недостатня вентиляція.

У містах обласного значення підвальні приміщення багатоквартирних будинків  готові до укриття населення в середньому на 70 %.

Загалом у містах та районах області відпрацьовано загальні переліки з адресами  найпростіших укриттів, електронні версії яких,  разом з номерами телефонів "гарячих" ліній для інформування населення, розміщені в місцевих засобах масової інформації, на сайтах райдержадміністрацій та міськвиконкомів, у адміністративних будинках  та комунальних установах.

Разом з тим, є ряд недоліків, які виявлені в ході перевірок, і на ліквідації яких мають зосередити увагу керівництво місцевих органів влади. Насамперед йдеться про те, що в повному обсязі не завершено розчистку підвальних приміщень від сміття. Така проблема існує в Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку, а також Вільнянському, Михайлівському, Новомиколаївському та Якимівському районах.

Також необхідно розмістити біля входів у багатоквартирні будинки інформацію про конкретні місця укриття мешканців, а біля входів у підвальні приміщення зробити напис "Укриття".

Загалом же завдання, які були поставлені – виконані. Регіональна система оповіщення області загалом готова до застосування, так само як і найпростіші укриття. Над ліквідацією виявлених недоліків буде проведена відповідна робота.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області