Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено пріоритети для організації безпеки дорожнього руху взимку

12 листопада 2014 - 15:36

Представники профільних підрозділів облдержадміністрації,  Служби автомобільних доріг, регіонального Управління Укртрансінспекції та Управління ДАІ, перевізники та громадськість взяли участь у нараді з питань організації безпеки дорожнього руху та підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.

Перший заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Пісарев ознайомив присутніх про деякі нововведення, які наберуть чинності найближчим часом. Зокрема, буде створена Державна служба України з безпеки на транспорті (шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті та Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті).

Щодо поточної ситуації посадовець повідомив, що в області в структурі пасажироперевезень (наземним транспортом)  50% припадає саме на автоперевезення. За дев’ять місяців поточного року автобусами та маршрутними таксі було перевезено 55,9 млн. пасажирів, що на 4,5% більше, ніж торік.

За даними Державтоінспекції, за січень-вересень поточного року зафіксовано 12 ДТП з постраждалими з вини водіїв пасажирського транспорту (за аналогічний період минулого року - 11).Також трапилося шість випадків керування автобусами в стані сп'яніння (торік - 7). При цьому посадовець відзначив, що за його інформацією, всі ці водії були звільнені.

За 10 місяців поточного року облдержадміністрацією проведено 12 моніторингів стану дотримання перевізниками законодавства при обслуговуванні автобусних маршрутів загального користування, за результатами складено 42 акти. Серед виявлених недоліків - порушення розкладу, заміна транспорту без узгодження з облдержадмінстрацією, відсутність таблиці вартості проїзду, переліку пільгових категорій тощо.

Коментуючи якість надання послуг перевезення, Роман Пісарев підкреслив, що на особливому контролі Департаменту перебуває питання обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями. Спеціально обладнані автобуси для перевезення цієї категорії громадян працюють на 125 приміських та 50 міських маршрутах, водії мають жорстко дотримуватись розкладу  руху.

Наразі облдержадміністрація проводить роботу з пасажирообстеження, що дасть розуміння попиту населення в транспортних перевезеннях та дозволить оптимізувати маршрутну мережу та структуру рухомого складу.

Окреслюючи завдання щодо організації роботи в осінньо-зимовий період, посадовець  повідомив, що затверджена Єдина схема реагування органів управління та сил при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних з неблагополучними погодними умовами осінньо-зимового періоду.

Водії автобусів, які в результаті негоди не зможуть виїхати на маршрут, мають оперативно повідомляти про це Департамент. Такі звернення оперативно будуть передані до Служби автомобільних доріг, спеціалісти якої оперативно реагуватимуть і ці  проблемні ділянки розчищатимуть у першу чергу.

Також у Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації розроблена Робоча карта начальника Служби транспортного забезпечення цивільного захисту Запорізької області щодо здійснення заходів з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах області в осінньо-зимовий період.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області