Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області налагоджується система надання соціальної допомоги переселенцям

13 листопада 2014 - 12:11

В області налагоджується система надання соціальної допомоги переселенцям

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України органами соціального захисту населення запроваджено  облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 10. 11.2014 обліковано 10492 особи, які перебувають у Запорізькій області. В середньому за тиждень обліковується біля трьох тисяч осіб. Крім того, вимушені переселенці звертаються за адресною допомогою на покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За призначенням цього виду допомоги звернулися 5530 сімей. У понад трьох тисяч сімей виникла потреба переоформити різні види допомоги (допомогу при народженні дитини, одиноким матерям, по інвалідності тощо). У зв’язку з цим на органи соціального захисту населення значно збільшилося навантаження, у службових приміщеннях утворюються черги.

Тому це питання стало предметом обговорення під час обласної селекторної наради. Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан звернувся до керівників міст та районів з пропозицією організувати роботу таким чином, щоб відокремити черги для проведення обліку внутрішньо переміщених осіб та для отримувачів субсидій, компенсацій із числа місцевих жителів. Крім того, є потреба посилити органи соцзахисту додатковими спеціалістами, в тому числі за рахунок залучення безробітних як на громадські роботи. Райдержадміністраціям та виконавчим комітетам міст обласного підпорядкування потрібно створити комісії з розгляду питань надання грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам.

Посадовець також звернув увагу керівників територій на необхідність максимального сприяння представникам Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, які відповідно до меморандуму з облдержадміністрацією проводять моніторинг стосовно внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території області. Ця робота здійснюється для отримання об’єктивної інформації щодо гуманітарних потреб регіону та дотримання прав і свобод вимушених переселенців.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни