Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких школярів вчать бути справжніми патріотами

19 листопада 2014 - 10:42

Запорізьких школярів  вчать бути справжніми патріотами

З метою вшанування героїв, які стали на захист України під час проведення антитерористичної операції на Сході держави, обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації провів цикл уроків мужності «2014 – час змін». До заходу було залучено  понад тисячу учнів  Василівського, Токмацького та Оріхівського районів.

На одному з таких уроків, який відбувся на базі Василівської гімназії «Сузір’я», побувала начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова.

- На сьогодні проведення таких зустрічей – надзвичайно важливе, адже це справжній приклад нашої єдності. Дуже приємно бачити в залі національно свідому молодь, справжніх патріотів рідної землі. Мета наших зустрічей – не тільки піднести дух патріотизму в серцях молоді, а й висловити щиру вдячність нашим хоробрим воїнам, тим героям-захисникам, які сьогодні стоять на сторожі незалежності та териториторіальної цілісності України, вшанувати пам'ять тих, хто ціною власного життя виборював свободу ти мир для нашої Батьківщини, - зазначила посадовець.

Подібні заходи були проведені в Дніпрорудненській спеціалізованій школі І - ІІІ ступенів «Талант», у Молочанській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Токмацького району, а також у Оріхівському будинку культури.

Почесними гостями уроків мужності стали військовослужбовці 55-ї артилерійської бригади в/ч А 1978 Руслан Яриш та Олександр Лисцев, які були безпосередніми учасниками антитерористичної операції на Сході країни. Під час спілкування  бійці закликали учнів не боятися проходження військової служби в лавах Збройних Сил України, побажали мужності, відваги та витримки. За словами військовослужбовців, у такий неспокійний час потрібно бути гідними нащадками своїх героїчних предків, займатися спортом та не забувати про країну, в якій народився.

У рамках проведення уроків мужності лунали патріотичні пісні військової тематики та демонструвалися відеосюжети подій зі Сходу країни. 

Як повідомили в  управлінні молоді, фізичної культури та спорту,  проведення таких уроків планують зробити постійним, передаючи естафету від одного району до іншого.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги