Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьким тваринникам пропонують дотацію за приріст корів

19 листопада 2014 - 11:56

Запорізьким тваринникам пропонують дотацію за приріст корів

За 10 місяців поточного року тваринницька галузь області продемонструвала добрі перспективи для розвитку. Передусім це стосується стійкого збільшення продуктивності худоби та птиці.

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, збільшено обсяги виробництва м`яса у живій вазі на 4,5 %, молока – на 1 %, вовни – на 5,7 %. Забезпечено позитивний м’ясний баланс. Обсяги вирощування худоби та птиці на 1,9 тис. тонн перевищують обсяги реалізації на забій, що свідчить про нарощування м’ясних ресурсів.

З початку року в сільськогосподарських підприємствах області приріст поголів'я корів склав 225 голів.

Стабілізувалося поголів'я корів у Запорізькому, Приазовському, Розівському, Куйбишевському, Токмацькому та Велико-Білозерському районах.

Департаментом агропромислового розвитку проведено ряд заходів щодо реалізації бюджетної програми "Державна підтримка галузі тваринництва", в результаті якої населенню області нараховано 13,3 млн. грн. за утримання та збереження поголів'я молодняка великої рогатої худоби, а також за придбання установок індивідуального доїння корів.

Крім того, в області працює Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки.

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18.09.2014 № 479 "Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються у 2014-2018 роках на виплату дотації сільськогосподарським підприємствам за  приріст поголів`я корів молочного та комбінованого напряму продуктивності,  закупленого або власного відтворення,  яке було наявне на 01 січня поточного року або було прирощене в поточному році" Департамент агропромислового розвитку продовжує приймати заяви на дотацію до 10 грудня 2014 року.

Дотація передбачена за приріст поголів’я корів молочного та комбінованого напряму продуктивності, закупленого або власного відтворення, у розмірі 5 тис. грн. за одну голову.

Контактні особи та телефони для довідок:

Афанасьєва Ніна Павлівна – начальник управління фінансово-кредитного та економіко-правового забезпечення Департаменту  АПР:  224-60-67;

Плечун Віктор Миколайович – начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції тваринництва Департаменту АПР:  224-61-44.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія