Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Орендарі активізували розрахунки за земельні та майнові паї

19 листопада 2014 - 15:52

Орендарі активізували розрахунки за земельні та майнові паї

Завершується аграрний рік і, як результат, в області активізувалися розрахунки орендарів-сільгосптоваровиробників за оренду земельних і майнових паїв у 2014 році перед населенням-орендодавцями.

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в області укладено  договори оренди земельних часток (паїв) з 155636 орендодавцями, сума нарахованої орендної плати становить 619,0 млн. грн. За станом на 15.11.2014 сума виплаченої орендної плати склала 556,3 млн. грн. або 89,9 %. Відсоток орендної плати від грошової вартості земельних ділянок становить 3,26 %.

Повністю проведено розрахунки за оренду земельних паїв у 2014 році у Кам’янсько-Дніпровському районі, завершують розрахунки у Мелітопольському (99,1%) та Гуляйпільському (98,3 %) районах. Найнижчі показники по розрахунках за оренду землі у Приморському (66,7%) та Розівському (77,8%) районах.

Згідно з договорами оренди майнових паїв, яких в області укладено з 12662 орендодавцями, сума нарахованої орендної плати становить 539,9 тис. грн. Фактично на звітну дату виплачено 413,2 тис.грн., що складає 76,5%. У порівнянні з 2013 роком  зменшилася кількість орендодавців майна на 405 осіб, які  вирішили самостійно використовувати своє майно. В результаті цього нарахована орендна плата зменшилася в поточному році на 56,3 тис. грн.

Повністю проведено розрахунки за оренду майнових паїв у 2014 році у Гуляйпільському, Запорізькому, Оріхівському, Чернігівському та Якимівському районах. Найнижчі показники по розрахунках за оренду майна у Вільнянському (41,2%) та Веселівському (45,4%) районах.

Відповідно до договорів оренди земельних і майнових паїв у поточному році розрахунки мають бути здійснені до 31 грудня 2014 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія