Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Попри недофінансування Комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва в 2013-2014 роках в основному виконано

25 листопада 2014 - 14:41

Відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Члени коордради заслухали звіт Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА про результати виконання заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2013-2014 роки. З основними здобутками від реалізації заходів ознайомила начальник управління розвитку підприємництва, регуляторної політики та торгівлі Департаменту Наталія Гончар.

Як повідомила посадовець, фінансування Програми  планувалося в обсязі  понад 7,7 млн. грн. Проте фактично було профінансовано всього 344 тис. грн. у 2013 році та 238,4 тис. грн. у поточному.

У зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями основна увага була зосереджена на реалізації заходів, які не потребували коштів. Зокрема, це організація роботи виїзних приймалень з розгляду актуальних питань ведення бізнесу, проведення засідань за «круглим столом», семінарів, надання консультацій підприємцям.

У рамках реалізації Програми налагоджена продуктивна взаємодія з Регіональним фондом підтримки підприємництва в Запорізькій області, який став партнером Департаменту в реалізації двох міжнародних проектів: сертифікації системи в зеленому туризмі та створенні мережі бізнес-інкубаторів Чорноморського регіону.

Наталія Гончар зупинилась і на роботі, пов’язаної з розбудовою мережі центрів надання адміністративних послуг. До мережі центрів адмінпослуг входять 25 закладів, які працюють у містах та районах області. Торік до них звернулися майже 23 тисячі суб'єктів господарювання, за дев’ять місяців 2014 року - понад 12 тисяч Наразі повноваження центрів розширюються в сфері міграції та реєстрації.

Щодо економічних показників діяльності малого і середнього бізнесу, за даними ГУ Державної фіскальної служби в області, до зведеного бюджету регіону торік надійшло 2,4 млрд. грн., а протягом дев’яти  місяців 2014 року – 1,8 млрд. грн.

За звітний період скоротилась кількість середніх підприємств та фізичних осіб – підприємців. Разом з тим, кількість малих підприємств зростала в середньому на 3 %.

- Якщо підбити підсумок виконання Програми, то з 70 заходів виконано 52, не виконано – 18, в основному ті, що потребували фінансування, - резюмувала Наталія Гончар.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області