Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Серед запорізьких школярів визначено кращих організаторів туристичних подорожей

26 листопада 2014 - 11:20

У комунальному закладі «Центр туризму» Запорізької обласної ради за сприяння Департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулася обласна конференція-захист звітів про туристично-краєзнавчі подорожі.

У роботі конференції взяли участь делегації навчальних закладів із Комунарського та Орджонікідзевського районів Запоріжжя; Бердянська, Мелітополя, Енергодара, Токмака, Веселівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Куйбишевського, Михайлівського. Пологівського та Приморського районів області, КЗ «Центр туризму», а також районних відділів центру.

Учасники конференції у вигляді презентацій представили 35 звітів про свої туристичні походи, здійснені протягом 2013-2014 навчального року. Про свої враження прозвітували 53 учні, які безпосередньо здійснили спортивні походи з пішохідного, водного, велосипедного та спелеологічного видів туризму.

Як зазначили організатори заходу, такі зустрічі спрямовані насамперед на широке залучення учнівської та студентської молоді до активної туристично-спортивної та краєзнавчої діяльності; виявлення, вивчення та розповсюдження кращого досвіду організації та проведення туристичних походів і краєзнавчих експедицій молоді; поліпшення змісту подорожей, розширення та поглиблення знань учасників подорожей з історії, культури, природи, економіки України та інших держав; пошук обдарованої молоді, створення умов для її розвитку, фізичного та духовного самовдосконалення; формування патріотичної особистості.

Переможців було визначено за кількома видами туристичних походів та категоріями їх складності. Учасники, які представили найкращі презентації, нагороджені почесними грамотами Центру туризму.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ