Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі інтернати підвищують рівень обслуговування

22 грудня 2014 - 13:10

Запорізькі інтернати підвищують рівень обслуговування

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулося засідання Наглядової ради з питань роботи комунальних інтернатних установ у 2014 році, а також реалізації заходів щодо зміцнення їх матеріально-технічної бази. В заході взяли участь представники органів охорони здоров’я, організацій Товариства Червоного Хреста України, благодійного фонду “Щаслива дитина”, керівники обласних організацій профспілки працівників соціальної сфери України, ветеранів, обласної координаційної ради громадських об’єднань та організацій по роботі з громадянами, які потребують соціальної підтримки.

Директор Департаменту Ігор Мещан доповів присутнім про проведення капітального ремонту та реконструкції об’єктів, дотримання температурного режиму в житлових приміщеннях, економію енергоресурсів. Також посадовець відзначив забезпечення якісного харчування, кваліфікованої медичної допомоги, культурно-побутового обслуговування підопічних.

В області функціонує 11 підвідомчих інтернатих установ. У дитячих інтернатах розроблена та впроваджена програма виховання та соціальної адаптації дітей. Вихованці мають змогу не тільки отримати всі необхідні побутові навички, але й навчитися, наприклад, в'язати.

Пріоритетною залишається також медична допомога вихованців. З цією метою всі інтернатні установи обладнані фізіотерапевтичними кабінетами з необхіднім обладнанням.

Присутні підкреслили необхідність приділення особливої уваги соціальній реабілітації інвалідів, які перебувають в установах, організації діяльності створених відділень підтриманого проживання, в яких люди з обмеженими можливостями зайняті самообслуговуванням та мешкають в умовах, максимально наближених до домашніх.

З цією метою Кіровський інтернат було оснащено електричними плитами, де мешканці можуть самостійно готувати собі їжу. Таким чином, інваліди мають можливість відчути себе повноцінними, бути корисними.

На думку учасників заходу,  за останні два-три роки відбулися значні позитивні зміни у роботі запорізьких інтернатів. Так, у 2014 році було відремонтовано покрівлю Михайлівського будинку-інтернату. На 2015 рік заплановано будівництво їдальні в Любецькому будинку-інтернаті.

Вперше в Україні вихованці таких установ мали змогу відпочити на березі моря в оздоровчому таборі на базі Преславського психоневрологічного інтернату (Приморський район). Цього літа такою можливістю скористались 150 осіб. Крім того, було започатковано фестиваль «Разом ми сильніші, здоровіші і міцніші», на якому представники інтернатних установ всієї області змагалися за перемогу в тенісі, армреслінгу та шашках.

Також було розглянуто письмові пропозиції та звернення, які надійшли останнім часом. Крім того, члени Наглядової ради затвердили план роботи та графік виїзду до інтернатних установ на 2015 рік.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області