Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні покращили умови для перебування онкохворих дітей

31 грудня 2014 - 11:17

Відділення онкогематології та гематології у Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні перенесено в нове, більш просторе приміщення. З цією знаковою подією персонал привітали голова обласної ради Віктор Межейко та директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Мотовиця.

- У новому відділенні  кількість місць залишилась та ж сама, однак значно збільшилась площа - з 200 до майже 500 кв.м.  Завдяки цьому покращились умови перебування маленьких пацієнтів та роботи персоналу, - відзначила Наталія Мотовиця. 

В оновленому відділенні проведено ремонт в ординаторській, сестринській, створено кімнату відпочинку для медичної сестри, душові кімнати для медичних співробітників, кімнати для сумісного перебування матері та дитини з полубоксами. Відділення розділили для онкогематологічних та гематологічних хворих, обладнали туалетні кімнати і кімнати прийому їжі для батьків (з холодильником і мікрохвильовою піччю). На ремонт у відділенні витратили близько 2 млн грн.

Щорічно у відділенні проходять лікування 30-35 дітей з уперше встановленим діагнозом злоякісного новоутворення. Переважно це  захворювання крові, пухлини лімфатичної системи, інших органів та систем. Всього на обліку у Запорізькій області  перебуває 220 дітей, які або проходять, або вже завершили курс лікування в онкогематології.

Керівник Департаменту охорони здоров'я ОДА звернула увагу на те, що Запорізька область одна з не багатьох, де діє Програма для лікування дітей із онкологічними та онкогематологічними захворюваннями «Дитяча  онкогематологія та гемофілія на 2013 – 2018 роки». Завдяки реалізації Програми регіон  отримує добрі результати у лікуванні цих складних захворювань.

Співробітники лікарні отримали почесні грамоти обласної ради та Подяку  Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області