Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цілодобова робота дорожників дозволила забезпечити рух автотранспорту

12 січня 2015 - 16:07

Новорічні та Різдвяні свята видалися досить складними для шляховиків регіону. Як повідомили в Службі автомобільних доріг у Запорізькій області, складну ситуацію на дорогах загального користування спричинили довготривалі несприятливі погодні умови (штормовий вітер, велика кількість опадів у вигляді снігу, мороз) та водії, які не розрахували свої сили і потужності автотранспортних засобів,  знехтували попередженням дорожників, рятівників, ДАІ та метеорологів, що подекуди призвело до перекриття руху.

З початку негоди для забезпечення безперебійного руху транспорту дорожниками області виконувалися роботи з очищення дорожнього покриття від снігу та обробки його протиожеледними матеріалами в цілодобовому режимі. Їх зусилля виправдалися -  заторів на дорогах майже не було. Завдяки відпрацьованій взаємодії з підрозділами ГУ ДСНС у Запорізькій області була надана своєчасна допомога водіям, які опинилися у складних ситуаціях.

Для ліквідації наслідків стихії в ці дні було задіяно близько 230 одиниць спеціалізованої техніки та понад 240 працівників ДП «Запорізький облавтодор». Першочергову увагу було  приділено аварійно-небезпечним і проблемним ділянкам автодоріг.

Так, з початку року, станом на 12 січня, на  обробку покриття автодоріг  загального користування було використано понад 9 260 т піщано-сольової суміші та 243 т чистої солі.

Незважаючи на те, що проїзд автошляхами забезпечено, дорожники області продовжують виконувати комплекс робіт із зимового утримання автомобільних доріг, а саме: обробку протиожеледними матеріалами аварійно-небезпечних ділянок, спусків, віражів та місць концентрації ожеледиці; забезпечення водовідводу; розчистку заїзних «кишень» та під'їздів до автопавільйонів.

Також для оперативного реагування на можливі ускладнення погодних умов налагоджено цілодобове чергування інженерно-технічних працівників.

На сьогодні рух по автодорогах регіону здійснюється у звичайному режимі, зауважень з боку учасників дорожнього руху немає.

Разом з тим, за даними ГУ ДСНС у Запорізькій області, у найближчі дні на дорогах збережеться ожеледиця. У звязку з цим рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил особистої безпеки та утриматися від поїздок у межах області, не залишати власний автотранспорт поблизу дерев та не перешкоджати руху аварійно-рятувальної техніки.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя