Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вшановують своїх героїв

13 січня 2015 - 16:20

Запоріжці вшановують своїх героїв

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті напередодні Дня Соборності України відбувся урок мужності «Захист Держави – спільна справа для всіх!», присвячений вшануванню воїнів – учасників антитерористичної операції на сході України.

 У військово-патріотичному заході взяли участь представники обласної державної адміністрації, громадських і релігійних організацій, особовий склад обласного та районних військкоматів Запоріжжя, представники волонтерського руху, військовослужбовці - учасники АТО.

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом  полковник Михайло Логвінов  навів приклади зразкового виконання службових обов’язків на сході України військовослужбовцями, які були призвані за мобілізацією із Запорізької області.

Учасники заходу вшанували пам'ять воїнів, які віддали своє життя за Україну, хвилиною мовчання. Матері одного з героїв - сержанта військової служби за контрактом Олександра Шелепаєва вручено орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Також були нагороджені грамотами обласного військового комісаріату військовослужбовці - учасники АТО за самовіддану ратну службу, мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, вірність військовій присязі.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко наголосив, що українська армія робить святу справу - захищає рідну землю від ворога на сході України.

Начальник управління внутрішньої політики обласної державної адміністрації Олександр Зубченко  подякував за мужність і героїзм, проявлені воїнами – земляками під час боїв з агресором у зоні АТО і запевнив присутніх, що  місцева влада зробить усе можливе для  забезпечення особового складу всім необхідним.

Під час заходу виступили учасники АТО - командир батареї радіолокаційної розвідки в/ч пп В0105 лейтенант Юрій Смірнов і військовослужбовець 1-го батальону територіальної оборони "Волинь" сержант Володимир Москаленко, які поділилися своїми спогадами про події  на сході України, учасниками яких їм довелося бути.

Учасники заходу переглянули документальні кадри про події в зоні проведення АТО, мужність і героїзм українських воїнів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області