Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готова посилити співпрацю з громадськістю

20 січня 2015 - 14:08

Підбиттю підсумків співпраці Громадської ради при облдержадміністрації та структурних підрозділів ОДА в 2014 році була присвячена нарада, в якій взяв участь перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

Голова Громадської ради Наталія Заболотна поінформувала учасників заходу про результати та особливості взаємодії комітетів ради зі структурними  підрозділами облдержадміністрації. Особливу увагу громадська активістка приділила питанню майбутньої співпраці, зокрема, забезпеченню повної відкритості всіх профільних департаментів та управлінь та більш широкому висвітленню заходів Громадської ради  у ЗМІ.

Представники комітетів ради оприлюднили конкретні пропозиції щодо подальшої взаємодії зі структурними підрозділами облдержадміністрації. Серед них - поліпшення механізму зворотнього зв’язку за результатами спільних заходів, чітке дотримання в роботі норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», забезпечення ознайомлення громадськості з усією проектно-кошторисною документацією, необхідність активізації дій структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади щодо збереження курганів, проведення тематичних засідань «круглих столів» тощо.

Перший заступник голови ОДА, коментуючи пропозиції членів Громадської ради, зазначив, що обласна влада завжди відкрита до співпраці з громадськістю та готова спільно реалізовувати ініціативи, спрямовані на забезпечення прозорого урядування. Разом з тим, за словами посадовця, потрібно також змінити негативне ставлення до держслужбовців з боку окремих представників громадськості, а також налагодити чіткий алгоритм взаємодії в рамках закону, з обов’язковим урахуванням всіх конструктивних ініціатив громадських організацій.

За результатами засідання Григорій Самардак доручив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації спільно з комітетами Громадської ради доопрацювати пропозиції до орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю на 2015 рік; забезпечити включення представників ради до складу консультативно-дорадчих органів, які створено відповідно до компетенції; забезпечити обов’язкове запрошення представників профільних комітетів ради на всі заходи, а також тісну співпрацю з комітетами Громадської ради у процесі призначення керівників підвідомчих установ та моніторингу їх діяльності.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович