Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сількомунгоспи-боржники попереджені про можливе відключення води

21 січня 2015 - 15:22

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов провів нараду з питань розрахунків за водопостачання сільських комунальних господарств Вільнянського та Новомиколаївського районів.

Посадовець повідомив, що вже тривалий час ці райони споживають воду, яка надходить від міського комунального підприємства «Водоканал». При цьому тарифи для сільських жителів нічим не відрізняються від розцінок, встановлених для запоріжців. Через це, як зазначив Максим Шахов, підприємство несе значні втрати.

Ситуація ускладнюється занадто малим відсотком розрахунків за спожиту воду. За словами генерального директора КП «Водоканал» Михайла Клюєва, рівень розрахунків сількомунгоспів у середньому на сьогодні становить 15-18%. Найбільші боржники – споживачі Вільнянського району.

-         Якщо взяти розрахунки за грудень, то води було спожито на 747 тисяч гривень, а заплатили лише 95 тисяч. Так довго тривати не може, загальний борг уже складає 9,5 мільйона гривень. Будемо ставити питання про розірвання договору оренди труби, по якій іде вода, - зазначив директор підприємства.

Представники сількомунгоспів-боржників зі свого боку повідомили, що така ситуація склалася після того, як на труби були встановлені лічильники високого рівня точності. Але при цьому самі комунікації, вік яких сягає 30-50 років, уже давно віджили своє. Тому через значні втрати вода в достатньому об’ємі не доходить до кінцевого споживача.

Ще одне пояснення –  лічильники, якими вже багато років користуються селяни, не відповідають новим лічильникам, які встановлені на трубах  КП «Водоканал».

Коментуючи ситуацію, Максим Шахов зазначив, що якщо є втрати в комунікаціях, значить їх потрібно ремонтувати.

-         На держбюджет розраховувати не варто. Вам повідомляли раніше, що є банки, які готові кредитувати такі роботи, але ж ви й цього не робите. Не лише у вас є проблеми, але інші райони знаходять можливості сплачувати вчасно. Ви цього не робите, бо у вас вода є. Коли її не буде, а її скоріш за все не буде вже найближчим часом, ви почнете щось робити, - звернувся до представників територій посадовець.

Крім того, було наголошено на необхідності посилення роботи зі споживачами.

За результатами обговорення керівництвом Вільнянської райдержадміністрації було запропоновано розробити план заходів щодо розв’язання проблеми, який буде розглянуто найближчим часом.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович