Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Порядок фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл змінено

31 січня 2015 - 10:07

Порядок фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл змінено

Актуальні питання розвитку фізичної культури і спорту в Україні розглянули учасники семінару-наради, організованого управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Найбільша увага була прикута до питання розвитку та підтримки дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.  Як повідомила начальник управління Наталія Власова, раніше ці заклади фінансувалися за рахунок різних джерел: обласного, районних, місцевих бюджетів та бюджету фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Однак з 1 січня поточного року у зв’язку з набуттям дії Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування» фінансування ДЮСШ припинено.

- Після цього виникло питання по шести школах, які повністю утримувалися за рахунок фонду. Наразі чотири школи ми включили до обласної ланки, будемо фінансувати їх за рахунок тих коштів, які передбачені на наше управління обласним бюджетом на поточний рік. Одна школа в Токмаку фінансуватиметься за рахунок районного бюджету, по  ДЮСШ у Бердянську питання вирішується. Ми не можемо допустити закриття цих закладів, бо це не тільки спорт та фізичне здоров’я нашої молоді, це живі люди, які там працюють, вкладають душу в свою справу, - зазначила посадовець.

Вирішення цього питання, за словами Наталії Власової, знаходиться під контролем Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова.

Разом з тим, в умовах недостатнього фінансування водночас опрацьовується питання забезпечення фінансової самостійності дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На сьогодні Міністерство розробляє законний механізм щодо порядку та розміру плати за навчання в ДЮСШ, який встановлюватиметься Кабінетом Міністрів України.

До Закону України «Про фізичну культуру і спорт» уже внесено відповідні зміни. Діти з багатодітних та малозабезпечених сімей,  діти-інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, навчатимуться в ДЮСШ безкоштовно.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області