Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для учасників АТО передбачено комплексний соціальний захист

14 лютого 2015 - 12:23

Для учасників АТО передбачено комплексний  соціальний захист

Облдержадміністрацією розроблено та затверджено обласний план заходів щодо забезпечення соціального захисту учасників антитерористичної операції. Згідно з документом відповідним службам та місцевим органам влади доручено вивчити умови проживання сімей загиблих учасників АТО та у разі потреби забезпечити  постановку їх на облік для отримання житла; сприяти в  позачерговому влаштуванні дітей учасників АТО до дошкільних дитячих закладів.

Пенсійні органи повинні запровадити тематичні прямі лінії з питання пенсійного забезпечення осіб, які брали участь у бойових діях під час проведення АТО.

У сфері медичного обслуговування передбачено забезпечення потреб військовослужбовців, які брали участь у бойових діях під час проведення АТО; пріоритетне оздоровлення інвалідів – учасників АТО за рахунок субвенцій та коштів обласного і місцевих бюджетів;  задоволення потреб учасників АТО із числа інвалідів засобами технічної реабілітації та протезуванням; надання психологічної підтримки та консультацій. 

Широкий спектр завдань поставлено перед службами зайнятості. Зокрема, забезпечити пошук підходящої роботи військовослужбовцям, які брали участь у бойових діях під час проведення  АТО; організовувати навчання  на курсах цільового призначення з метою організації власної справи шляхом отримання одноразової виплати  допомоги по безробіттю; забезпечити професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних з числа учасників бойових дій у зоні АТО; організувати проходження курсу професійної реабілітації в  комунальному закладі “Обласний центр професійної реабілітації інвалідів” для інвалідів – учасників АТО.

Передбачено також культурне обслуговування на пільгових умовах, а саме  проведення екскурсій у музеях і заповідниках області, культурно-мистецьких заходів для учасників АТО.

Крім цього, планується відкриття громадської приймальні для розгляду звернень, вирішення проблемних питань, надання консультацій, проведення інформаційно-роз´яснювальної роботи військовослужбовцям, які брали участь у бойових діях під час проведення АТО, та їх родинам, надання правововї допомоги.

Підприємствам рекомендовано при укладанні колективних договорів на 2015 рік включати до них положення щодо забезпечення соціального захисту співробітників - учасників АТО  та членів сімей загиблих.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області