Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” почав співпрацю з новими партнерами

16 лютого 2015 - 11:39

У регіоні триває реалізація Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ». Так, з початку цього року  обласним підрозділом упровадження Проекту проведено вступні семінари в усіх заново відібраних районах-партнерах основного компоненту - Бердянському, Веселівському, Куйбишевському, Новомиколаївському, Розівському, Якимівському, Гуляйпільському, Приморському, Чернігівському та Оріхівському. Крім цього,  відбулися семінари в Пологівському та Токмацькому районах, які є учасниками економічного компоненту Проекту. Представники громад ознайомилися з результатами втілення економічних ініціатив  у ході  ІІ-ї фази Проекту, обговорили можливі напрями діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у своїх громадах. У рамках цієї роботи укладено партнерські угоди про співробітництво між ПРООН та райдержадміністраціями і районними радами. Наразі триває конкурс заявок для сільських рад на участь у економічному компоненті.

Загалом основними партнерами Проекту протягом 2012-2015 років стали 37 сільських рад із дев’яти районів Запорізької області (Бердянського, Гуляйпільського, Кам’янсько-Дніпровського, Куйбишевського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського, Приазовського та Якимівського). Ще 12 сільських рад із Василівського, Веселівського та Токмацького районів  на умовах відтворення досвіду (реплікації)  самостійно здійснювали ремонти соціально важливих об’єктів з використанням енергозберігаючих технологій та матеріалів. Також 14 громад із восьми районів (Бердянського, Веселівського Куйбишевського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського, Приазовського, Якимівського) додатково реалізували проекти за квотою енергокомпоненту, впровадивши інноваційні енергоефективні технології із застосуванням відновлювальних джерел енергії на об’єктах.

Загальна вартість мікропроектів у Запорізькій області становить 13065,512 тис. грн. При тому, що початкова вартість планувалася в сумі  8960 тис. грн., але її було збільшено у зв’язку із започаткуванням у 2013-2014 роках додаткового напрямку діяльності – енергокомпонента  та збільшення кількості об’єктів із 48 до 63.  Співфінансування розподіленол таким чином: кошти ЄС/ПРООН – 5759,901 тис. грн.; кошти громад – 867,444 тис. грн.; спонсорські кошти – 538,399 тис. грн.; кошти обласного бюджету – 978,0 тис. грн.; кошти районних бюджетів – 3047,143 тис. грн.; кошти сільських, селищних бюджетів – 1874,625 тис. грн.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ