Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Екологічні служби зайнялися виробничою діяльністю Біленьківської колонії № 99

16 лютого 2015 - 13:25

Екологічні служби зайнялися виробничою діяльністю Біленьківської колонії № 99

До Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації надійшло звернення ініціативної групи громадян з села Біленьке Запорізького району, які порушили питання забруднення атмосферного повітря внаслідок  виробничої діяльності Біленьківської колонії №99.  При цьому керівництво колонії не сприяє виправленню ситуації.

До вивчення цього питання, крім Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, долучилися фахівці Державної екологічної інспекції у Запорізькій області, ГУ Держсанепідемслужби у Запорізькій області, Державної податкової інспекції у Запорізькому районі. Однак керівництво колонії проігнорувало  запрошення до участі в оьбговоренні питання.

Під час наради директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій повідомив, що на території Біленьківської колонії № 99 уже кілька років здійснюється незаконна господарська діяльність, пов’язана із забрудненням атмосферного повітря.  На даний час з боку органів виконавчої влади, уповноважених здійснювати державний нагляд у природоохоронній сфері, не прийнято ефективних рішень. Посадовець  наголосив, що станом на 10.02.2014 Біленьківська колонія № 99 в установленому законом порядку не зверталась до Департаменту із заявою та відповідним пакетом документів на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, тому запропонував передати матеріали, зібрані Державною екологічною інспекцією в Запорізькій області,  до прокуратури   області для подальшого провадження в суді.

За результатами наради вирішено рекомендувати Держекоінспекції направити матеріали щодо проведених перевірок Біленьківської колонії № 99 до органів державної влади, уповноважених здійснювати держаний контроль у сфері охорони навколишнього природного середовища,  прокуратури  та фіскальної служби, а також Держсанепідслужбі - продовжити здійснення державного санітарно-гігієнічного контролю стану забруднення атмосферного повітря на межі житлової забудови навколо території колонії.

Департаментом екології та природних ресурсів будуть направлені запити до фіскальної служби та Запорізької районної державної адміністрації щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють виробничу діяльність на території Біленьківської колонії № 99.

Про вжиті заходи та результати  буде  поінформовано сільську громаду.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович