Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для встановлення меж прибережних захисних смуг на всіх територіях створено робочі групи

18 лютого 2015 - 15:41

Для встановлення меж прибережних захисних смуг на всіх територіях створено робочі групи

Відповідно до регіональної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро в Запорізькій області на період до 2021 року передбачено встановлення меж прибережних захисних смуг уздовж водних об’єктів та винесення їх в натуру, а також розробка проектів землеустрою зі встановлення меж прибережних захисних смуг уздовж річок.

Відсутність відповідних проектів землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг призводить до передачі у власність громадянам земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих уздовж узбережжя Азовського моря та річок за рахунок земель водного фонду, які повинні мати особливий режим використання.

У минулі роки на території області розроблено та затверджено пять проектів щодо встановлення меж прибережних захисних смуг уздовж річок та три проекти землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг уздовж Азовського моря.

Питання активізації робіт у цьому напрямку розглянуто на засіданні робочої групи, яке провів директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій за участю фахівців та громадськості.

Сергій Карпій відзначив, що всі райдержадміністрації відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації створили аналогічні робочі групи, а також розробили та затвердили на сесіях місцеві програми розвитку водного господарства. Таким чином закладено основу для роботи зі встановлення та винесення в натурі меж прибережних захисних смуг на місцях.

У межах цієї роботи робочою групою було запропоновано районним державним адміністраціям розглянути можливість створення нових заповідних територій у межах прибережних захисних смуг річок.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни