Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільші підприємства-боржники попереджені про можливе відключення від електропостачання

19 лютого 2015 - 14:46

Стан розрахунків та погашення заборгованості за спожиту електроенергію розглянули учасники обласної селекторної наради, яку провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники ВАТ «Запоріжжяобленерго», найбільших підприємств-боржників.

Євген Семечаєвський повідомив, що на сьогодні ситуація з розрахунками за спожиту електроенергію є досить складною та потребує негайного вирішення.

- Уперше за останні п’ять років розрахунки по області склали 67 %. Цей показник ніколи не був нижчим  80%. За рейтинговими показниками наш регіон посідає друге місце з кінця, ми обійшли лише Донецьк. Хочу, щоб ви всі ввійшли в становище «Обленерго», який несе колосальні збитки. Адже навіть ті платежі, які ви здійснюєте, підприємство не отримує, вони всі йдуть на енергоринок, - зазначив посадовець.

Продовжив тему директор з енергозбуту ВАТ «Запоріжжяобленерго» Ігор Корніленков. За його словами, енергопостачальна компанія  вимушена вживати жорсткі методи боротьби з неплатниками.

- Ми не бачимо іншого виходу. Раніше, маючи велику виробничу потужність, ми могли зрозуміти низку підприємств, увійти в їх становище. Але на сьогодні ми самі переживаємо скрутні часи, всі ваші борги перекладаються на підприємство. Звичайно, в дуже критичних ситуаціях ми готові зустрічатися з райадміністраціями, шукати спільні рішення. Але майте на увазі, коли закінчиться зима, і температура повітря стане вищою, розпочнеться більш жорстка робота з недобросовісними платниками, відключень уникнути не вдасться, - попередив представник ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Наразі в області найскладніша ситуація спостерігається з розрахунками за електроенергію з боку водопостачальних організацій. Так, загальний борг КП «Водоканал Запоріжжя» складає 32 млн. грн. (рівень розрахунків – 64 %), КП «Облводоканал» заборгував 33 млн. грн. (рівень розрахунків – 12 %). Невисокі показники мають і всі інші водопостачальні підприємства області.

У ході наради керівники територій доповіли про роботу з погашення заборгованості, а також результати інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо вчасної оплати за електроенергію. Окремі райони прозвітували про заплановане підвищення тарифів на послуги ЖКГ як ефективний метод боротьби з боргами, особливо це стосувалося подорожчання послуг на водопостачання та водовідведення.

За підсумками наради директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, звертаючись до територій, у черговий раз наголосив на необхідності посилення роботи з боржниками.

- Ми не можемо довести «Обленерго» до банкрутства, тому відключення – неминучі. Не чекайте компенсації традиційної різниці у тарифах. Треба самостійно приймати конкретні рішення та шукати шляхи розв’язання проблеми, - наголосив посадовець.

За підсумками наради керівникам районів та міст обласного значення доручено взяти під особистий контроль стан розрахунків за спожиту електричну енергію та погашення заборгованості за неї. Керівникам підприємств житлово-комунального господарства, що мають заборгованість за електроенергію, доручено вжити заходи щодо зменшення боргів та здійснення 100%-их поточних розрахунків.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя