Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Процес створення ОСББ потребує стимулювання

20 лютого 2015 - 14:08

Процес створення ОСББ потребує стимулювання

До такого висновку одностайно дійшли учасники засідання Регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, яке провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадмінстрації Максим Шахов.

Посадовець нагадав, що минулого року було підписано меморандум з мерами міст області, який дав вагомий поштовх процесу створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. У документі чітко виписані пункти, на їх реалізацію розроблено план заходів. Як наслідок, робота помітно активізувалася в Бердянську, Токмаку, і головне – у Запоріжжі. Проте, за словами Максима Шахова, деякі міста – Гуляйполе і Вільнянськ - з різних причин вийшли з меморандуму. Однак план дій є і треба рухатися далі.

Про хід створення ОСББ прозвітували представники органів місцевого самоврядування міст Запоріжжя, Бердянська, Енергодара, Токмака та Мелітополя. У цих містах на поточний рік на заходи по створенню ОСББ передбачено бюджетні кошти, проводяться збори з мешканцями будинків та інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням, організовується навчання для потенційних керуючих тощо. Завдяки цій роботі чітко проглядається перспектива збільшення кількості ОСББ. Щоправда, темпи гальмують майже однакові для всіх причини, головні з яких – брак коштів та недовіра до новацій усе ще значної частини населення.

У цьому контексті заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Костянтин Кувайцев зупинився на питанні стимулювання. Зокрема, він повідомив, що напрацьована програма надання міні-грантів для впровадження енергозбереження в ОСББ за рахунок коштів обласного бюджету, яка підтримана депутатами облради. Таким чином обласна рада хоче підштовхнути міста до запровадження ефективних засобів стимулювання.

Необхідність такої роботи підтримав депутат обласної ради Олег Суржан і навів приклад Токмака, який він представляє. За його словами, практика свідчить, що організовані в об’єднання люди набагато легше вирішують свої проблеми, а будинки, які входять до ОСББ, перестають бути проблемними для місцевої влади. Але  влада  повинна знайти дієві стимули, щоб процес створення ОСББ рухався швидше і охоплював все більше мешканців.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області