Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Патріотичне виховання – основа сильної та єдиної України

20 лютого 2015 - 15:20

Важливість патріотичного виховання в умовах сьогодення обговорили учасники засідання «круглого столу», яке провела начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

У заході взяли участь представники органів влади, місцевого самоврядування, релігійних та громадських організацій, військовослужбовці, науковці, фахівці різних галузей, молодь.

Наталія Власова зазначила, що патріотичним вихованням запорізьких хлопців та дівчат вже друге десятиріччя опікується обласний центр патріотичного виховання молоді, діяльність якого спрямована на формування високої самосвідомості молодої людини, розвиток та вдосконалення особистості, згуртування та залучення молоді  до творчої різнобічної діяльності.

- Актуальність патріотичного виховання зумовлюється водночас процесом становлення України як єдиної  нації. І сьогодні ми зібралися не випадково. Сьогодні ми вшановуємо героїв Небесної Сотні, які рік тому продемонстрували свій патріотизм,  відвагу та самовідданість. Саме на таких прикладах сьогодні повинно будуватися патріотичне виховання як запорука цілісності та соборності нашої країни, що є серцевиною української національної ідеї. При цьому важливо, щоб об’єднання різних етносів і регіонів України задля національного відродження, розбудови й удосконалення суверенної правової держави й громадянського суспільства здійснювалось саме на базі демократичних цінностей, які мають лежати в основі патріотичного виховання, - підкреслила посадовець.

Директор обласного центру патріотичного виховання молоді Марина Шконда поінформувала про роботу закладу минулого року та  плани на майбутнє. Так, у поточному році, як і торік, значна увага приділятиметься профілактиці проявів антигуманності в суспільстві, консолідації зусиль у справі військово-патріотичного виховання, підтримці волонтерського руху тощо.

У ході засідання було визначено основні напрямки, за якими має здійснюватися патріотичне виховання молоді, а також першочергові завдання з актуалізації патріотично-виховного процесу.

На думку більшості учасників «круглого столу», потрібно передусім підвищити статус патріотичного виховання в українському суспільстві загалом та в системі освіти зокрема; зміцнювати й розвивати виховні функції навчальних закладів; ефективно використовувати національні традиції, сучасний світовий та вітчизняний педагогічний досвід та дослідження психолого-педагогічної науки у сфері патріотичного виховання; сприяти розвитку регіональних та місцевих систем патріотичного виховання, що враховують територіальні, соціальні та національні особливості; посилити роль сім’ї у патріотичному вихованні дітей тощо.

Результатом цієї діяльності має стати сформоване почуття патріотизму, яке означає прояв особистістю любові до свого народу, поваги до українських традицій, досконале володіння українською мовою, усвідомлення спільності власної долі з долею Батьківщини.  

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області