Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реформування органів юстиції розпочато з їх оптимізації

20 лютого 2015 - 17:13

Про це під час прес-конференції повідомили народний депутат України Сергій Драюк та виконуючий обов’язки начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Олег Клименко.

Спілкуючись із журналістами, народний обранець першочергово зупинився на змінах у структурі Міністерства юстиції України. За словами депутата, відповідно до постанови Кабміну № 17 від 21 січня цього року «Питання оптимізації діяльності центральних органів виконавчої влади системи юстиції» Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу ліквідовано. Тепер більшість функцій цих структур виконуватиме Міністерство юстиції України. Зокрема, на нього покладено завдання та функції з реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), з питань державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, з питань реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності.

Зміни в структурі Мін’юсту, як зазначив Сергій Драюк, є першим етапом реформ. Кінцевою метою є запровадження змішаної системи виконання рішень судів із залученням приватних виконавців. Водночас буде запроваджено систему бонусів для працівників цієї сфери.

Крім того, функції Укрдержреєстру мають бути поступово передані місцевим органам самоврядування разом з усіма коштами, передбаченими на реалізацію цих функцій. Уже найближчим часом будуть визначені області, в яких Міністерство юстиції України запустить пілотний проект передачі функцій надання реєстраційних послуг на місцях.

Наразі оголошено публічні конкурси для пошуку фахових і добре вмотивованих юристів на вакантні посади в системі юстиції, в тому числі у територіальних органах юстиції. Конкурс оголошено за підсумками кадрового тестування, яке було проведено Мін’юстом на початку лютого спільно з компанією Ernst&Young. За підсумками тестів та співбесід із 85 керівників органів юстиції вищої ланки 47 будуть вимушені покинути свої посади.

Щодо Запорізької області то, як повідомив в. о. начальника Головного територіального управління юстиції в області Олег Клименко, Міністерство юстиції України оголосило конкурс на заміщення кількох вакантних посад: начальника Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області, першого заступника начальника управління та заступника начальника управління з питань державної реєстрації – начальника управління державної реєстрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області