Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники надають допомогу іншим регіонам

24 лютого 2015 - 15:47

Про стан реагування підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту області з ліквідації надзвичайних ситуацій, аварій, резонансних подій природного і техногенного характеру та забезпечення готовності служби до дій за призначенням доповів начальник ГУ ДСНС у Запорізькій області Олексій Лепський під час щорічних зборів керівного складу цивільного захисту області.

За 2014 рік на території області виникло сім класифікованих надзвичайних ситуацій, у тому числі: техногенного характеру – три та природного – чотири, з яких регіонального рівня – дві, місцевого – чотири та одна - об’єктового. Кількість загиблих від їх наслідків становить 12 осіб (на 35 % менше ніж у 2013 році).

На всі надзвичайні ситуації силами та засобами територіальної підсистеми цивільного захисту області було забезпечено своєчасне й ефективне реагування.

Олексій Лепський акцентував увагу також на тому, що особовий склад та техніка Головного управління залучалися для надання допомоги  іншим регіонам. Так, запорізькі рятувальники допомагали в м. Миколаєві у ліквідації наслідків НС у результаті вибуху в багатоповерховому житловому будинку. Також беруть участь у облаштуванні державного кордону України в Одеській області.

У місті Слав’янську запорізький загін виконував роботи з відновлення інфраструктури і систем життєзабезпечення.

Піротехніки аварійно-рятувального загону залучалися до проведення робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів території м. Слов'янська та Мар'їнської ТЕЦ у Донецькій області.

І сьогодні два піротехнічні розрахунки виконують завдання в зоні проведення АТО в м. Маріуполь та інженерний розрахунок - у м. Краматорськ Донецької області. Відділення санітарно-гігієнічного забезпечення працює в м. Сватове Луганської області.

Головним управлінням була організована доставка гуманітарної допомоги в міста Слов’янськ, Маріуполь, Попасне, Краматорськ та Святогірськ, яку збирали небайдужі аграрії, підприємці та волонтери нашої області. Всього відправлено понад 140 тонн продуктів харчування.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області