Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення про проведення торгів

Інформація про застосування переговорної процедури закупівлі

27 лютого 2015 - 09:48

1. Замовник:  

1.1. Найменування: Запорізька обласна державна адміністрація (апарат)

1.2. Код за ЄДРПОУ - 00022504

1.3. Місцезнаходження: 69107, Запорізька обл., м. Запоріжжя,  просп. Леніна,164

1.4. Посадова особа замовника, відповідальна за проведення закупівлі (прізвище, ім’я, по батькові, посада та адреса, номер телефону та телефаксу із зазначенням коду міжміського телефонного зв’язку, електронна адреса) – Масюков Сергій Олександрович – начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Запорізької обласної державної адміністрації, голова комітету з конкурсних торгів, 69107, Запорізька обл., м. Запоріжжя, просп. Леніна,164, каб.560,  тел. (061) 239-03-92, факс (061) 224-62-92.

1.5. Дата прийняття комітетом з конкурсних торгів замовника рішення про застосування переговорної процедури закупівлі – 26 лютого 2015 року

2. Інформація про предмет закупівлі:

2.1. Найменування предмета закупівлі «Послуги стаціонарного телефонного зв`язку – доступ і користування», код за ДК 016-2010 (61.10.11.00.00)

2.2. Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг – комплекс послуг щодо передавання даних і повідомлень, необхідних для забезпечення функціонування службової мережі відкритого телефонного зв’язку Запорізької обласної державної адміністрації, якість яких відповідає нормам чинного законодавства України.

2.3. Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:

- Запорізька обл., м. Запоріжжя, просп. Леніна,164.

2.4. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг – протягом березня – грудня 2015 року

3. Інформація про учасника (учасників) процедури закупівлі.

3.1. Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи.

- Публічне акціонерне товариство «Укртелеком».

3.2. Код за ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків – 21560766

3.3. Місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи, телефон, телефакс – ПАТ "Укртелеком", Україна, 01601, м. Київ,  бул. Т. Шевченка 18 , тел/факс (044) 234-39-57, факс (044) 222-25-41

4. Умова застосування переговорної процедури закупівлі  - відповідно до частини другої статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» - відсутності конкуренції (у тому числі з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи, а  також потреби здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугами, якщо заміна попереднього постачальника (виконавця робіт, надавача послуг) може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру, пов'язаних з експлуатацією та обслуговуванням.

 

5. Причини та обставини, якими керувався замовник під час застосування переговорної процедури закупівлі.

 

 ПАТ «Укртелеком» тривалий час  фактично займає домінуюче положення    на ринку  надання у користування каналів електрозв’язку, доступу  до телекомунікаційних мереж загального  користування, голосової  телефонії тощо,  має  найбільшу  в Україні  мережу  фіксованого  телефонного зв’язку, потужну  розгалужену   транспортну  мережу, та фаховопідготовлений кваліфікований персонал по обслуговуванню лінійно-кабельних і станційних споруд зв'язку.

 Запорізька обласна державна  адміністрація  на  протязі  багатьох років  отримувала  послуги  з  фіксованого  телефонного зв’язку  від  ПАТ «Укртелеком», та у зв’язку із значною  кількістю  використовуваних  телефонних номерів,  ПАТ «Укртелеком»  у будинку, де  розміщено облдержадміністрацію для її потреб   створено  окрему  АТС  типу  5ЕSS-2000, яка  забезпечує  можливість  надання  повного спектру  телекомунікаційних послуг, зокрема проводового  мовлення,   високошвидкісного  доступу  до  мережі Інтернет та  відео конференцзв’язку;  установки об'єктів під охоронну сигналізацію пульта центральної охорони (ПЦО) з використанням існуючої телефонної лінії; аварійного резервування зв'язку за рахунок надання послуг зв'язку від різних телефонних станцій; розмов, що не тарифікуються, усередині адміністративної будівлі, в якій розташовано облдержадміністрацію; організації зв'язку від різних типів телефонних станцій з різними схемами тарифікації розмов. Обслуговування  АТС здійснюється  працівниками  ПАТ «Укртелеком».

ПАТ «Укртелеком» надає   послуги, що  відповідають  Стандарту  Організації України СОУ 64.2.-00017584-0012009 «Телекомунікаційні  мережі фіксованого телефонного зв’язку  загального  користування. Система  показників  якості  послуг  телефонного зв’язку. Загальні  положення».

На цей час Запорізька облдержадміністрація використовує понад сто тридцять телефонних номерів ПАТ «Укртелеком», які  наявні  у довідниках місцевого та  загальнодержавного розповсюдження.

Зміна   існуючого оператора ПАТ «Укртелеком» в особі Запорізької філії на іншого постачальника  послуг з надання телефонного зв’язку  призведе до:

- заміни  номерного ресурсу та необхідності побудови нових каналів зв`язку, що  в  свою  чергу  призведе  до тимчасового призупинення отримання телекомунікаційних послуг, а також додаткових видатків  і витрат бюджетних коштів;

- заміни номерів телефонів, які внесені у довідкову та службову документацію, бланкову продукцію;

- погіршення оперативного та конфіденційного зв`язку із органами державної влади, виконавчими органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами та іншими  установами та організаціями;

- значного подорожчання  послуг та  незручностей для  наявних  та потенційних абонентів, які  звертаються  по телефону  до облдержадміністрації;

- виникнення можливих проблем технічного характеру, пов`язаних з експлуатацією та обслуговуванням телекомунікаційного обладнання.

Тарифи на  телекомунікаційні  послуги ПАТ «Укртелеком»  регулюються  державою, що полегшує планування бюджетних витрат.

Враховуючи викладене та у зв’язку з тим, що послуги службового телефонного зв’язку можуть бути надані тільки певним виконавцем, відповідно до пункту 2 частини 2 статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме, відсутності конкуренції (у тому числі з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником за відсутності при цьому альтернативи, а також згідно з пунктом 5 частини 2 статті 39 Закону України "Про здійснення державних закупівель", а саме "Потреба здійснити додаткову закупівлю у того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забеспечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами або послугами, якщо  заміна попереднього постачальника (виконавця робіт, надавача послуг) може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру, повязаних з експлуатацією та обслуговуванням", комітет з конкурсних торгів апарату Запорізької обласної державної адміністрації вважає, що є підстави для проведення переговорної процедури закупівлі послуг щодо передавання даних і повідомлень – з Публічним акціонерним товариством «Укртелеком».

6. Документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі.

- Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації від 02.09.2014 № 612 «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 04 квітня 2013 року № 196», яке зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2014 р. за № 1121/25898.

-  Договори про надання послуг учасником за попередні роки.

- Документи, надані Запорізькою філією Публічного акціонерного товариства «Укртелеком»  відповідно до частини другої статті 16 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

 

 

 

Голова комітету з конкурсних торгів
апарату Запорізької облдержадміністрації                                        С. Масюков

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області