Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартував процес розробки Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року

6 березня 2015 - 12:28

Розпорядженням голови облдержадміністрації створено Керівний комітет з розробки проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року, до складу якого увійшли представники виконавчої влади, депутати облради, представники наукових та промислових кіл, громадськості.

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Самардака відбулося перше засідання комітету, на якому учасники зосередилися на питаннях організації своєї роботи.

- Ми повинні розглянути організаційні питання, визначити регламент, методологію розробки Стратегії. Також треба готувати підсумки реалізації Стратегії до 2015 року, проаналізувати, що не зроблено і чому, щоб урахувати у майбутній роботі, - окреслив завдання Григорій Самардак.

Зі структурою робочих органів учасників засідання ознайомила директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Елла Слепян. Посадовець повідомила, що за рекомендаціями проекту  Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», який надає технічну допомогу областям України, потрібно створити Робочу групу у складі до 150 осіб. Для поточної діяльності мають бути створені п’ять підгруп за напрямами розвитку.

Враховуючи стратегічні та операційні цілі Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та регіональну специфіку пропонується  утворити такі робочі підгрупи за основними напрямами діяльності: «Підвищення ефективності використання економічного потенціалу регіону»; «Розвиток ринкового середовища. Підтримка малого та середнього підприємництва»; «Розвиток людського капіталу»;  «Раціональне використання й відновлення природних ресурсів, охорона довкілля»;  «Реформування житлово-комунального господарства, реконструкція і розвиток інженерної інфраструктури».

У ході обговорення було висловлено чимало пропозицій та зауважень. Зокрема, Григорій Самардак запропонував міняти традиційні підходи, залучати до цієї роботи фахівців, які здатні продукувати нестандартні ідеї та рішення. Прозвучала також думка, що для області з потужним аграрним потенціалом необхідно створити окрему групу за цим напрямом, а також інші пропозиції.

За підсумками засідання перший заступник голови ОДА доручив надати та узагальнити пропозиції щодо організації роботи, на офіційному сайті ОДА створити спеціальну сторінку, на якій відображатиметься весь процес роботи над Стратегією.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін