Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя приймає учасників державного етапу олімпіади з фізики

23 березня 2015 - 11:22

У Запорізькому міському Палаці дитячої та юнацької творчості  відбулося урочисте відкриття ІV (державного) етапу всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики, організаторами якої є Міністерство освіти і науки України, Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Для участі у фінальному етапі інтелектуальних змагань до Запоріжжя приїхали 160 учнів загальноосвітніх навчальних закладів з усіх регіонів України – переможці обласних етапів олімпіади з фізики.

Гостей та учасників привітали виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова оргкомітету олімпіади Віктор Захарчук, ректор Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Володимир Пашков, декан Київського національного університету імені Т. Шевченка, професор, доктор фізико-математичних наук, голова журі олімпіади Ігор Анісімов.

Віктор Захарчук зазначив, що саме якісна освіта сьогодні є дієвим чинником модернізації суспільства, зміцнення авторитету держави на міжнародній арені.

- Виборовши право взяти участь у державному етапі олімпіади, ви довели собі й оточуючим  ґрунтовність і глибину своїх знань, майстерність у застосуванні їх на практиці. Впевнений, що серед вас є майбутні науковці, державні діячі, керівники підприємств України. Щиро зичу вам міцного здоров’я, впевненості у своїх силах, наполегливості, творчої наснаги та волі до перемоги, - побажав учням посадовець.

Учасників заходу привітали також кращі учнівські художні колективи Запоріжжя.

Олімпіада триватиме до 27 березня. Окрім  інтелектуальних змагань учні матимуть можливість ознайомитися з історичним минулим і сьогоденням області, відвідають музей історії запорозького козацтва та меморіальний комплекс «Запорозька Січ», зможуть поспілкуватися зі школярами кращих загальноосвітніх навчальних закладів міста та провідними науковцями-фізиками України.

Оцінювати роботу учасників будуть 47 науковців - членів журі. Церемонія нагородження переможців всеукраїнської олімпіали з фізики відбудеться 27 березня в Запорізькій загальноосвітній школі I-III ступенів № 4.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія