Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військкомати опікуються здоровим способом життя

16 квітня 2015 - 12:13

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті за підтримки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації відбувся день інформування на тему: «Пияцтво і алкоголізм – злочинні соціальні хвороби армії», на який було залучено особовий склад облвійськкомату та районних військкоматів Запоріжжя.

Як зазначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, захід спрямований на вдосконалення організаційної, методичної та профілактичної роботи щодо попередження пияцтва та впровадження здорового способу життя військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, підвищення ролі особистого прикладу та відповідальності посадових осіб щодо запобігання загибелі та травмування особового складу , вжиття запобіжних заходів для виключення девіантної поведінки персоналу військкоматів в умовах проведення часткової мобілізації людських і транспортних ресурсів на території області.

За словами офіцера, у Збройних Силах України вживання спиртних напоїв вважається грубим порушенням військової дисципіни, а в бойових умовах – злочином.

Боротьба з пияцтвом – це боротьба за честь і гідність воїна Збройних Сил України, за честь військового колективу, за перемогу над російсько-каральними військами.

У ході дня інформування спеціалісти обласного центру здоров’я використовували сучасні профілактичні технології роботи з військовослужбовцями. Також особовий склад навчали методам попередження хвороб, пов’язаних із зловживанням спиртними напоями.

Крім цього, начальник сектору профілактичної роботи управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області підполковник міліції Андрій Топчій поінформував про випадки ДТП, пов’язані зі вживанням водіями спиртних напоїв.

У рамках заходу до особового складу також були доведені випадки правопорушень, пов’язаних зі зловживанням акогольних напоїв, які призвели до загибелі військовослужбовців, втрати зброї та боєприпасів.

Заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, підбиваючи підсумки інформаційного заходу, визначив завдання щодо забезпечення безпеки військової служби, збереження життя і здоров’я особового складу, запобігання скоєнню військовослужбовцями правопорушень у стані алкогольного сп’яніння.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів