Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відібрано 22 інвестиційні проекти для реалізації за рахунок державних коштів

28 квітня 2015 - 15:34

Таке рішення ухвалено на засіданні регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів. У заході взяли участь народний депутат України Ігор Артюшенко, голова обласної ради Віктор Межейко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Леонід Березінський.

Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян, на ці цілі Запорізькій області з державного фонду регіонального розвитку доведено такі обсяги коштів: на 2015 рік – 98,948 млн.грн.; на 2016 – 147,505 млн. грн.. При відборі інвестпроектів слід дотримуватися чітких критеріїв, основні з яких: наявність проектно-кошторисної документації, відповідність проекту стратегії регіонального розвитку, забезпечення співфінансування з місцевого бюджету в розмірі 10%, термін реалізації проекту протягом одного-двох років.

За словами Елли Слепян, на розгляд комісії загалом подано з територій області 75 проектів (45 – на 2015 рік, 30 – на 2016) на загальну суму майже 650 млн. грн.. Зважаючи на це, члени комісії вирішили сконцентрувати кошти на будівництво та реконструкцію об’єктів обласного значення або таких, які мають соціально важливе значення для кількох громад.

За підсумками обговорення та голосування відібрано такі інвестиційні проекти: на 2015 рік – хірургічний корпус дитячої обласної лікарні,  обласний протитуберкульозний диспансер, обласний онкодиспансер та в м.Мелітополі, поліклініка в Кушугумі, харчоблок обласної клінічної лікарні, Якимівська поліклініка, водогін Вільнянськ-Новомиколаївка, водопостачання населених пунктів у Пологівському та Приазовському районах, а також м. Токмак; на 2016 рік -   хірургічний корпус дитячої обласної лікарні,  обласний протитуберкульозний диспансер, госпіталь для інвалідів війни (дві черги), обласна філармонія, обласний художній музей, водогін Вільнянськ-Новомиколаївка, водопостачання населених пунктів у Бердянському, Веселівському, Запорізькому та Приазовському районах.

Відібрані на обласному рівні проекти будуть направлені на подальший розгляд Мінрегіонбуду України.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області