Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада та громадськість посилюють співпрацю для допомоги бійцям АТО

15 травня 2015 - 13:54

У Запорізькому обласному центрі молоді відбулося засідання «круглого столу» з питання підготовки та проведення обласної благодійної акції «Допоможемо землякам-військовослужбовцям у зоні АТО. В обговоренні взяли участь представники волонтерських та громадських організацій, територіальних батальйонів оборони, структурних підрозділів облдержадміністрації, Народної ради.

Учасники заходу поінформували про те, що вже зроблено на сьогодні. Зокрема, йшлося про плетіння маскувальних сіток, які допомагають бійцям у воєнних діях.

У ході засідання також було представлено проект «Запоріжці - землякам в АТО», який має кілька напрямів: плетіння маскувальних сіток, розробка методичних матеріалів для їх правильного плетіння, проведення майстер-класів, створення веб-сайту проекту.

Актуальною, на думку учасників круглого столу, залишається підтримка військовослужбовців учнями та студентами, які використовують будь-які можливості, щоб підбадьорити бійців АТО. Наразі центром туризму та краєзнавства проводиться творчий конкурс малюнків на тему «Збережемо Україну разом», який триватиме до 15 червня. Всі малюнки будуть відправлені військовослужбовцям у зону антитерористичної операції.

З інформаційною довідкою на заході виступила заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Марія Горідько стосовно діяльності  координаційної ради волонтерства при Запорізькій обласній раді.

За підсумками засідання створено робочу групу по взаємодії між Народною радою, волонтерами та громадськістю, представниками територіальних батальйонів оборони, департаментів облдержадміністрації та ЗМІ. Її діяльність буде спрямована на  організацію подальшої допомоги бійцям – учасникам АТО, а також розповсюдження необхідної інформації для тих, хто бажає їх підтримати.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»