Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні реєстратори в області працюватимуть у вихідні

20 травня 2015 - 15:37

Обговоренню Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» була присвячене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олексій Литвин.

Відповідно до закону уповноважений представник юридичної особи до 25 травня 2015 року має подати державному реєстратору реєстраційну картку «Форма 4», в якій мають бути заповнені відповідні поля для внесення до Єдиного державного реєстру необхідних відомостей.

Більшість підприємців висловила своє невдоволення через відсутність чітких роз’яснень, як заповнювати цю форму.

З  цього питання виступила голова правління громадської організації «Запорізьке територіальне відділення спілки аудиторів України» Лариса Церетелі. Висловивши вдячність керівництву Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації за оперативне реагування на вирішення актуальних питань малого та середнього бізнесу, підприємець зазначила, що на сьогодні реєстраційна служба фізично неспроможна прийняти всіх бажаючих. Державні реєстратори просто не встигають обробляти всі запити. Тож значною проблемою є не тільки відсутність консультацій та будь-якої інформаційно-роз’яснювальної роботи, а й величезні черги в органах реєстрації.

Ситуацію ускладнює термін, до якого треба надати документи. При цьому у випадку несвоєчасного надання форми  підприємцям загрожують штрафні санкції  - від 5000 до 8500 грн.

У ході обговорення представники малого та середнього бізнесу мали можливість поставити запитання заступнику начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції в області – начальнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тетяні Мехтієвій.

Компроміс у вирішенні питання все ж таки вдалося знайти. Представники реєстраційної служби повідомили, що робота з прийому документів триватиме і у вихідні, а робочий день буде подовжено. Крім того, юридичні особи зможуть обслуговуватися в органах реєстрації не лише  свого району, а й звертатися до будь-яких інших у місті.

У подальшому планується зібрати всі пропозиції та побажання щодо вирішення цього питання та направити на законодавчий рівень.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області