Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь проявила на форумі свою активність та ініціативність

21 травня 2015 - 17:04

У рамках проведення обласного молодіжного форуму, організованого управлінням молоді, фізичної культури та спорту ОДА, його учасники могли обмінятися думками та ідеями щодо соціальної мобілізації молоді для збереження єдності та розвитку Запорізького краю. Для цього в обласному центрі молоді працювали сім секцій за різними напрямами.

Під час роботи секції «Молодь і суспільство. Від соціальної ініціативи  - до дієвих кроків» учасники презентували власні проекти на наукову, екологічну, благодійну, патріотично-виховну, культурно-просвітницьку та інвестиційно-економічну тематику. Захищаючи проекти, кожен із авторів мав довести його актуальність, представити план реалізації, кошторис витрат та кінцевий результат.

Перемогу здобула студентка Запорізького інституту електроніки та інформаційних технологій Тетяна Умніхіна з проектом «Поліпшення якості споживаної води шляхом оптимізації процесу водозабору р. Дніпро», який буде направлений на всеукраїнський конкурс бізнес-планів.

Сутність та важливість такого явища як волонтерство обговорили учасники другої секції «Волонтерство - старт професійної кар’єри молоді». Зокрема, увага була приділена можливостям волонтерів в Україні та за кордоном.  

Про особливості стажування та навчання за кордоном дізналися учасники секції «Можливості молоді у міжнародному просторі». Ознайомившись з найпопулярнішими Інтернет-порталами для пошуку міжнародних програм та проектів, усі погодилися, що участь у  таких заходах, тренінгах, а також навчання та стажування в іншій країні дає безцінний досвід, який українська молодь може реалізувати у своїй рідній державі.

Четверта секція «Тренінг з війського-прикладної підготовки молоді» стала наймасовішою. Учасники відвідали майстер-класи зі стрільби з пневматичної та пейнтбольної зброї, випробували свою вправність у збиранні та розбиранні автомата, показали влучність у стрільбі з лука та арбалета,  навчилися надавати першу медичну допомогу. Секція проводилася в рамках всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

Учасники секції «Неформатна зустріч «Патріотична субординація» обговорили найболючіші питання сучасності, проаналізували динаміку патріотичних настроїв у період з 2007 до 2014 року. По закінченню власноруч створили панно «Вишиванка єдності», яке буде представлене на параді до дня «Української Вишиванки».

На шостій секції «Відчуй натхнення…» творча молодь області обговорила проблеми сучасного дозвілля, яким саме воно повинно бути та що є цікавим та актуальним для молоді.

Розкрити за допомогою цікавих ігрових форм всі аспекти молодіжної політики, відпрацювати комунікативні навички, проаналізувати процеси реалізації та розвитку культурних проектів змогли учасники сьомої секції «Фасилітація, міжкультурний діалог, планування соціальної активності та комунікації в громаді».

Як зазначила начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, головним завданням форуму є налагодження взаємодії та конструктивного діалогу між молоддю та владою.

-  Врахування пропозицій молоді при плануванні стратегії розвитку молодіжної політики в області, виявлення молодіжного потенціалу з метою впровадження конструктивних ідей в концепцію розвитку регіону – саме для цього ми організовуємо такі зустрічі, прислухаємося до думок та ініціатив нашої молоді. Адже від її активності, від самосвідомості її представників залежить майбутній розквіт нашої країни, - зазначила посадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області